Gemeenten Lopik en IJsselstein spreken waardering uit voor schoonmakers (16-06-2020)

Home > Nieuws > Gemeenten Lopik en IJsselstein spreken waardering uit voor schoonmakers

Op maandag 15 juni 2020, de vijfde editie van De Dag van de Schoonmaker, hebben de gemeenten Lopik en IJsselstein samen met stichting WerkwIJSS-Schoon de waardering uitgesproken voor de schoonmakers van hun panden. De beide gemeenten en de stichting ondertekenden de Code Verantwoordelijk Marktgedrag van de Raad voor Arbeidsverhoudingen (RAS) voor de schoonmaak- en glazenwassersbranche.

Met de ondertekening van de code bevestigden beide gemeenten hun verantwoordelijkheid als werkgever en als opdrachtgever om ervoor te zorgen dat schoonmakers voldoende uren hebben om schoon te maken volgens de specificaties en daarbij goede begeleiding krijgen. WerkwIJSS-Schoon is dé samenwerkingspartner die dit voor de gemeenten in praktijk brengt. Een extra dimensie is dat WerkwIJSS dit doet met mensen met een arbeidsbeperking of een andere reden voor afstand tot de arbeidsmarkt.

“Juist nu het coronavirus zo’n impact maakt, realiseren we ons als geen ander dat hygiëne van cruciaal belang is. De schoonmaker maakt altijd al het verschil, maar zeker in deze tijd. Dat beseffen gelukkig steeds meer mensen,” aldus Veronique van der Heijden, directeur WerkwIJss. Hygiëne is niet alleen van levensbelang in de gezondheidszorg, maar ook in openbare gebouwen, zoals het gemeentehuis, scholen, sportzalen en kantoren. De komende periode zal de vraag om de inzet en inspanningen van alle schoonmakers te verhogen groeien. Want, in een schone omgeving kan het coronavirus minder goed aarden en dus minder effectief zijn. Des te meer reden om onze schoonmakers bij WerkwIJSS-Schoon en andere schoonmaakorganisaties in het zonnetje te zetten!

Leerwerkbedrijf
WerkwIJSS is het leerwerkbedrijf voor de gemeenten Lopik, IJsselstein, Nieuwegein, De Ronde Venen, Stichtse Vecht en Vijfheerenlanden. WerkwIJSS is een sociale organisatie, met 62 jaar ervaring als PAUW Bedrijven en vanaf 2019 in een nieuwe organisatie, die mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt ontwikkelt in haar eigen bedrijfsactiviteiten.

WerkwIJSS biedt organisaties in de regio de kans om sociaal te ondernemen. Samen met organisaties uit de regio creëert WerkwIJSS passend werk voor gemotiveerde medewerkers. Het uitgangspunt daarbij is dat medewerkers ‘werken naar vermogen’ en zo regulier mogelijk participeren op de arbeidsmarkt. WerkwIJSS biedt mogelijkheden voor iedereen die zelf moeilijk aan een reguliere, betaalde baan kan komen. Denk hierbij aan mensen met een arbeidsbeperking, langdurig werklozen, bijstandsgerechtigden, statushouders of vroegtijdig schoolverlaters.

Meer informatie: www.werkwijss.nl