Gezocht: Ambassadeurs! (20-07-2021)

Home > Nieuws > Gezocht: Ambassadeurs!

Gezocht: Ambassadeurs! (20-07-2021)

We zoeken enthousiaste en betrokken inwoners voor het project ‘Waardevol Lopik’

Bent u trots op uw dorp, straat of buurt? De komende jaren gaat de gemeente onder de noemer ‘Waardevol Lopik’ op zoek naar een fusiepartner/partners. Dit gaat om één of meerdere omliggende gemeenten. Het is bij die keuze belangrijk om te vragen wat u waardeert aan het leven in (de dorpen van) Lopik. En wat belangrijk is als het om de toekomst gaat. De zoektocht begint met een goede voorbereiding zodat de gemeente Lopik goed beslagen ten ijs komt als we met mogelijke partners - andere gemeente(n) - aan tafel zitten.

Wilt u één van de gezichten worden van ‘Waardevol Lopik’?
Vanaf september bevragen we inwoners, ondernemers en maatschappelijke partners in de gemeente Lopik op meerdere manieren. Zo open en creatief mogelijk. De vragen gaan over de gemeenschap waar u deel van uit maakt. Vindt u het leuk om inwoners en ondernemers te enthousiasmeren om mee te praten? En wilt u helpen manieren te vinden die het beste passen bij uw dorp? Zet u uw talenten en kennis van uw dorp in? Word dan een ‘Waardevol(le) Ambassadeur’!

Wat doet een ‘Waardevol(le) Ambassadeur’?
Als ambassadeur denkt u op een creatieve en betrokken manier mee. Hoe krijgen we het unieke van uw dorp goed voor het voetlicht? Wat vinden uw buren? Wat hoort u in het dorp? Hoe kunnen we het gesprek zo goed mogelijk voeren?

De rol van ambassadeur is om mee te denken en mee te praten, en het zoeken naar verbinding met anderen. Bent u goed in het leiden van een gesprek? En kunt u andere inwoners motiveren om deel te nemen? Dan zoeken we u!

Ambassadeurs hebben ook een rol als jurylid op de ‘Dag van Lopik’, een speciale dag die in het teken staat van ‘Waardevol Lopik’ en in het najaar wordt georganiseerd. Een dag waarop alle dorpen zo creatief mogelijk hun identiteit uitdrukken. Een toneelstuk, schilderij, rap… alles is mogelijk.

Aanmelden als ‘Waardevol(le) Ambassadeur’
Jong of oud, iedereen is welkom om zich als ambassadeur voor het project ‘Waardevol Lopik’ aan te melden. Interesse? Stuur dan uiterlijk 5 september a.s. een e-mail met daarin uw naam, uw dorp, telefoonnummer en e-mailadres naar waardevol@lopik.nl

Op woensdag 8 september 2021 om 17:00 uur is er een startbijeenkomst waarin we u uitgebreid informeren. Zet de datum daarom alvast in uw agenda.

‘Wij zijn Waardevol Lopik’