Gezocht: stembureauleden Tweede Kamerverkiezingen (04-12-2020)

Home > Nieuws > Gezocht: stembureauleden Tweede Kamerverkiezingen

Gezocht: stembureauleden Tweede Kamerverkiezingen (04-12-2020)

Vanwege het coronavirus worden bij de Tweede Kamerverkiezingen in maart 2021 maatregelen getroffen om de verkiezingen goed te laten verlopen. Zo is een beperkt aantal stemlokalen al 2 dagen eerder open en moeten stemlocaties voldoen aan coronaregels. Om kiezers in het stemlokaal te wijzen op de maatregelen, wordt het aantal leden per stembureau uitgebreid van minimaal 3 naar minimaal 4. Daarnaast zijn er veel reserveleden en tellers nodig.

Campagne

Om ervoor te zorgen dat kiezers veilig hun stem kunnen uitbrengen, zijn zeker 70.000 mensen nodig die meehelpen op de stembureaus als stembureaulid of teller. Daarom is het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een campagne gestart om gemeenten te ondersteunen bij het werven van stembureauleden. Ook roepen de Rijksoverheid, de waterschappen en provincies hun personeel op zich aan te melden als stembureaulid.

Aanmelden en meer informatie

Wilt u zich in maart inzetten voor de democratie? Meld u dan aan via e-mail burgerzaken@lopik.nl

Meer informatie over werken bij een stembureau vindt u op de website www.elkestemtelt.nl

#elkestemtelt!