Heb jij een goed idee voor jouw buurt? Doe mee met de prijsvraag 'Jongeren maken de buurt'! (06-12-2018)

Home > Nieuws > Heb jij een goed idee voor jouw buurt? Doe mee met de prijsvraag 'Jongeren maken de buurt'!

Wie weet er nu beter wat in jouw straat belangrijk is? Heb jij een goed idee, waarmee het mooier, veiliger of gezelliger wordt in jouw straat of buurt? Maak hier dan (samen met je buren) werk van! Als gemeente denken we graag met je mee en ondersteunen we daar waar mogelijk. Het idee kan iets in de openbare ruimte zijn, maar bijvoorbeeld ook voor de veiligheid in de buurt of op sociaal vlak. Voorwaarde is dat er draagvlak in de buurt is én dat je zelf ook de handen uit de mouwen wilt steken.

Prijsvraag ‘Jongeren maken de buurt’

De gemeente Lopik vindt het belangrijk dat goede ideeën voor de leefbaarheid ook echt de kans krijgen om tot bloei te komen. Initiatieven voor jongeren zijn extra belangrijk. Daarom heeft de gemeente de prijsvraag 'Jongeren maken de buurt' in het leven geroepen. Met de prijsvraag kun je extra geld winnen om jouw beste idee mogelijk te maken. Het beste idee wint de hoofdprijs van €1.000, de tweede prijs wordt beloond met €750. Dit bedrag komt bovenop de toegekende subsidie. Doe je mee? Dat kan tot en met 18 februari 2019! Tijdens ‘NL Doet’ op 15 en 16 maart 2019 worden de prijswinnaars bekend gemaakt.

Spelregels

Jouw inzending voor het beste idee moet aan de volgende criteria voldoen:

• Eventueel prijzengeld wordt uitbetaald aan de stichting of vereniging via welke de inschrijving binnen is gekomen en moet ten goede komen van het winnende ingezonden idee;
  • Het vernieuwende idee moet worden opgestart worden in 2019;
  • Het initiatief moet worden uitgevoerd in de gemeente Lopik;
  • Het initiatief is bedoeld voor jongeren in de gemeente Lopik;
  • Eventueel prijzengeld staat los van de hoogte van de eventueel toe te kennen subsidie;
  • Om mee te kunnen dingen voor het prijsbedrag moet het volgende opgestuurd worden:

o          Ingevuld prijsvraagformulier
o          Plan van aanpak
o          Begroting

Leg je idee aan ons voor via het formulier op onze website. Dan kijken we samen of we jouw idee kunnen waarmaken. Vul het formulier in en stuur het naar gemeente@lopik.nl Wil je meer informatie dan kun je contact opnemen met Sanne Kosterman via telefoonnummer (0348) 55 99 55.