Help mee aan een gezonder Lopik! (17-11-2020)

Home > Nieuws > Help mee aan een gezonder Lopik!

Help mee aan een gezonder Lopik! (17-11-2020)

De tweede en laatste herinnering van het Gezondheidsonderzoek valt in de week van 16 november in de brievenbus.

Deze week ontvangen veel inwoners een herinnering om mee te doen aan het Gezondheidsonderzoek van GGD regio Utrecht. Met de resultaten van dit onderzoek maakt de gemeente plannen op het gebied van gezondheid. Het onderzoek is op 28 september jl. begonnen en wordt elke vier jaar uitgevoerd door de GGD. Hiervoor heeft een willekeurige selectie mensen een vragenlijst in de brievenbus ontvangen.

Tweede herinnering

‘Deze tweede herinnering is heel belangrijk’, aldus Françoise Schütz, onderzoeker publieke gezondheid van GGD regio Utrecht. ‘We hebben meer mensen nodig die de vragenlijst invullen. Dit is nodig voor de kwaliteit van het onderzoek. Vorige week hadden pas drie op de tien mensen meegedaan. Daarom vragen we de mensen nogmaals dringend om mee te doen. De gemeente Lopik gebruikt deze informatie om plannen te maken om de gezondheid van de inwoners te verbeteren. Dat is voor de gemeente en uiteindelijk voor alle inwoners, belangrijk.’

Vragenlijstonderzoek

108.000 willekeurig gekozen inwoners van achttien jaar en ouder uit regio Utrecht hebben een uitnodiging ontvangen. Het vragenlijstonderzoek gaat onder andere over gezondheid, leefgewoonten en het welzijn. GGD regio Utrecht voert het onderzoek uit in opdracht van de 25 gemeenten in de regio Utrecht. 'Nu met de coronacrisis willen we bijvoorbeeld ook graag weten of corona invloed heeft op hoeveel je beweegt. en op het hebben dan stress en op het eenzaam of depressief voelen. Het is goed dat dit in beeld komt, zodat we hiermee aan de slag kunnen gaan’.

Vertrouwelijk

De antwoorden worden altijd vertrouwelijk behandeld. ‘De uitslag van het onderzoek bespreken we met de gemeenten. Zo kunnen ze hun plannen en activiteiten op het gebied van voor de komende jaren aanpassen aan de behoefte van de inwoners. Ook geven we iedereen die de vragenlijst digitaal invult, gratis een advies over een gezonde leefstijl.’

Het onderzoek sluit op 4 december. Dus heeft u een uitnodiging ontvangen, maar de vragenlijst nog niet ingevuld? Dit is uw kans! Meer informatie over het onderzoek en een link naar de vragenlijsten zijn te vinden op www.ggdru.nl/gezondheidsonderzoek2020. De GGDrU publiceert in juni 2021 de resultaten in regionale kranten en op de GGD website.