IkPas: Zet je alcoholgebruik op pauze (20-12-2018)

Home > Nieuws > IkPas: Zet je alcoholgebruik op pauze

IkPas: Zet je alcoholgebruik op pauze (20-12-2018)

Nederland start het nieuwe jaar met IkPas. De succesvolle campagne waarmee afgelopen jaren deelnemers in de vastentijd hun alcoholgebruik op pauze zetten, start in 2019 met een 30-dagen campagne op 1 januari. Ook in de gemeente Lopik kunnen mensen de uitdaging aangaan en 30 dagen geen alcohol drinken. Tijdelijk je alcoholgebruik op pauze zetten zorgt ervoor dat je zicht houdt op de functie van alcohol in je leven en zorgt ervoor dat veel deelnemers zich ook op langere termijn beter voelen en minder alcohol drinken. Iedereen die mee wil doen, kan zich aanmelden via ikpas.nl/inschrijven.

IkPas 2019

IkPas is een jaarlijks terugkerende actie, die wordt georganiseerd door Stichting Positieve Leefstijl met ondersteuning van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

IkPas is de Nederlandse vertaling van campagnes die ook in veel andere landen wordt gehouden: Dry January in Engeland, Tournee Minerale in België en OcSober in Australië. Allemaal hebben ze een soortgelijke insteek: een fris begin van het nieuwe jaar en de uitdaging met jezelf aangaan. Onder de paraplu van IkPas voeren gemeenten, GGD’s, Verslavingszorg en een groeiend aantal bedrijven door het hele land de actie lokaal en regionaal uit.

Inschrijven

Op 1 januari start de 30 daagse campagne. Inschrijven kan via ikpas.nl/inschrijven.

Daarnaast is er – net als vorig jaar – tijdens de traditionele vastenperiode een 40 daagse campagne. Deze start op 6 maart 2019.