In de problemen door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst? Gemeente Lopik biedt steun aan gedupeerden. (14-01-2021)

Home > Nieuws > In de problemen door de toeslagenaffaire van de Belastingdienst? Gemeente Lopik biedt steun aan gedupeerden.

In heel Nederland hebben veel ouders onterecht de kinderopvangtoeslag van de Belastingdienst terug moeten betalen. De Belastingdienst compenseert gezinnen financieel. Maar voor wie in de problemen raakte, is dat wellicht niet altijd voldoende. De gemeente Lopik wil inwoners helpen die slachtoffer zijn geworden van de landelijke toeslagenaffaire van de Belastingdienst.

Naast de (grote) financiële problemen zijn er vaak ook op andere gebieden problemen ontstaan. Schulden, spanningen in het gezin, relatieproblemen, stress en gezondheidsklachten en problemen met of op het werk. Bent u getroffen door de kinderopvangtoeslagaffaire? Dan kunt u bij de (gevolg)problemen ondersteuning krijgen van de gemeente.

Bent u gedupeerde? Neem dan contact met ons op.
Heeft u bericht gekregen van de Belastingdienst? En bent u in de problemen geraakt? Dan vragen wij u zich te melden bij de gemeente. U kunt contact opnemen met Marianne van Leeuwenstijn via telefoonnummer 06-46 88 55 97 of een e-mail sturen naar bsl@lopik.nl

Informatie op website Belastingdienst
Wilt u zelf al meer informatie opzoeken over de manier waarop de Belastingdienst de gemaakte fouten gaat herstellen? Kijkt u dan op de website van de Belastingdienst. Daar staan ook antwoorden op veelgestelde vragen, waaronder de compensatie van €30.000 voor slachtoffers.

Slachtofferhulp toeslagenaffaire
Slachtofferhulp Nederland biedt gratis emotionele en praktische ondersteuning aan ouders die gedupeerd zijn door de kinderopvangtoeslagenaffaire. Medewerkers van Slachtofferhulp Nederland bieden (telefonisch) een luisterend oor omdat ouders lange tijd niet serieus zijn genomen en geen gehoor vonden. De praktische ondersteuning bestaat uit samen overzicht maken van de impact van de toeslagenaffaire en u de weg te wijzen of te helpen met contact leggen met andere instanties. Meer informatie en aanmelden: www.slachtofferhulp.nl/toeslagenaffaire

Webinar voor gedupeerde ouders kinderopvangtoeslag
Op maandag 25 januari 2021 organiseerde de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen van de Belastingdienst een online bijeenkomst (webinar) voor ouders die zijn gedupeerd door de toeslagenaffaire. Tijdens dit webinar werd teruggekeken naar wat er de afgelopen maanden is gebeurd. Ook werd vooruit gekeken naar wat er nog gaat komen. Ouders konden vragen stellen die in de studio werden behandeld. Het webinar is terug te zien via website van de Uitvoeringsorganisatie Herstel Toeslagen.