Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Lopik (16-02-2017)

Home > Nieuws > Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Lopik

Jan Pieter Lokker waarnemend burgemeester Lopik (16-02-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 31-10-2017.

De Commissaris van de Koning in de provincie Utrecht heeft, na goed overleg met de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad, per 2 maart 2017 de heer drs. J.P.J. (Jan Pieter) Lokker benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Lopik. De heer Lokker is benoemd in verband met het vertrek van burgemeester R.G. Westerlaken-Loos, die per 1 maart is benoemd tot directeur van het Ronald MacDonald Kinderfonds.

De heer Lokker zal het burgemeesterschap in Lopik waarnemen totdat in een Kroonbenoeming zal zijn voorzien. De commissaris zal op korte termijn de minister van Binnenlandse Zaken adviseren over het openstellen van een vacature voor een nieuwe burgemeester voor Lopik.

Jan Pieter Lokker (Zierikzee, 1949) is een ervaren bestuurder en toezichthouder in het publieke en semi-publieke domein. Hij studeerde Geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Utrecht en heeft de opleiding Mediator Openbaar Bestuur gevolgd.

Hij was (waarnemend) burgemeester in Albrandswaard, Goeree-Overflakkee, Noordwijk, Bodegraven-Reeuwijk en Bodegraven en voorafgaand daaraan onder meer gedeputeerde en statenlid in de provincie Utrecht, docent geschiedenis en staatsinrichting en bestuurder en toezichthouder van verschillende organisaties.

Hij is getrouwd, heeft twee kinderen en is lid van het CDA.

De heer Lokker zal op maandag 20 februari a.s. worden beëdigd door de commissaris van de Koning.