Jongerenawards voor Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam (16-02-2021)

Home > Nieuws > Jongerenawards voor Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam

Jongerenawards voor Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam (16-02-2021)

Op dinsdag 16 februari 2021 reikte burgemeester Laurens de Graaf Jongerenawards uit aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam, beiden woonachtig in Lopik-dorp. De Jongerenaward wordt normaalgesproken uitgereikt tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst van de gemeente Lopik. Omdat deze bijeenkomst vanwege de coronacrisis niet heeft plaatsgevonden, is gezocht naar een andere mogelijkheid om de Jongerenawards uit te reiken.

Jury

Een jury, bestaande uit burgemeester Laurens de Graaf, raadslid Yvonne Slob, schooldirecteur Henry van Beusekom en jongerenwerker Christijan van Jorksveld, heeft de aanvragen beoordeeld. Daarbij is gelet op:

• de bijzonderheid van de activiteit;
  • de uitstraling van de verdienste(n) voor de gemeente Lopik;
  • de voorbeeldfunctie voor anderen.

De jury heeft unaniem besloten de Jongerenaward 2020 toe te kennen aan Jeroen Oudshoorn en Jake van Dam.

Klik op onderstaande foto om naar de videocompilatie op YouTube te gaan.

Jeroen Oudshoorn (24 jaar)

Al ongeveer vier jaar gaat Jeroen rond Sinterklaas als Piet het dorp in en naar Woonzorgcentrum De Schutse om pepernoten uit te delen.
Ook trekt hij al vier jaar verkleed als kerstman in zijn zelfgemaakte en verlichte arreslee door het dorp en langs De Schutse. In 2019 stond hij op de kerstmarkt op het Koning Willem-Alexanderplein. Dit alles doet Jeroen belangeloos. Hij maakt de mensen graag blij en tovert graag een glimlach op de gezichten. Volgens Jeroen een klein gebaar.

Juryrapport

Jeroen bedenkt zelf iets en gaat zelf op pad. Eigen initiatief is mooi. Het is bewonderingswaardig dat hij zich inzet om generaties te verbinden. Daarmee vervult hij een voorbeeldfunctie van hoe jeugd een brug kan slaan naar een andere generatie. Tijdens de donkere dagen van het jaar een lichtpuntje.