KIES-training voor kinderen van gescheiden ouders (01-05-2018)

Home > Nieuws > KIES-training voor kinderen van gescheiden ouders

KIES-training voor kinderen van gescheiden ouders (01-05-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 17-06-2018.

Het Breed Sociaal Loket biedt de KIES-training aan: Kinderen In Echtscheiding Situaties. Een training voor kinderen (8-12 jaar) van gescheiden ouders. Kinderen kiezen niet voor de scheiding van hun ouders. Waar je wel voor kunt kiezen, is jouw beste manier om ermee om te gaan. En daar proberen we je in de KIES-training bij te helpen.

Tijdens de training komen kinderen in een groep van 5 tot 10 kinderen 8 keer samen op woensdagmiddag van 14.00 uur - 15.30 uur. Voorafgaand aan de training wordt een intakegesprek gehouden met zowel het kind als beide ouders. In de groep kunnen kinderen hun verhaal vertellen of gewoon luisteren naar anderen. Naast praten en luisteren, doen ze ook veel andere dingen zoals tekenen, toneel, spel, schrijven en nog veel meer.

Kinderen die de KIES-training hebben gevolgd:

  • communiceren beter met hun ouders;
  • voelen zich gelukkiger;
  • begrijpen de scheiding beter;
  • weten wat ze kunnen doen bij problemen.

Aanmelding en kosten

De training wordt aangeboden door het Breed Sociaal Loket in Lopik. Deelname kost € 25 per kind. De eerstvolgende KIES-training start op 16 mei 2018. U kunt uw kind(eren) vóór 9 mei a.s. aanmelden via bsl@lopik.nl onder vermelding van KIES-training.

Informatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de KIES-coach: Miriam Straver via miriam.straver@lopik.nl of bel (06) 511 07 649. U kunt ook de folder downloaden.