Koningsspelen voor acht basisscholen in de gemeente Lopik (26-03-2015)

Home > Nieuws > Koningsspelen voor acht basisscholen in de gemeente Lopik

Koningsspelen voor acht basisscholen in de gemeente Lopik (26-03-2015)

Dit item is verlopen op 25-04-2015.

Op donderdag 23 april en vrijdag 24 april 2015 vinden de sportdagen plaats voor acht basisscholen in de gemeente Lopik. Deze worden gehouden op de voetbalvelden van SV Lopik aan de Rolafweg Zuid in Lopik. In totaal gaan 840 leerlingen meedoen aan deze Koningsspelen. Wethouder Spelt opent op 23 april om 09.15 uur de eerste sportdag. De tweede sportdag op 24 april wordt door wethouder Van Everdingen geopend.

Deelnemende scholen

De Gerardus Majella uit Cabauw, de Eben Haezer uit Jaarsveld, de Nieuwe Wiel, de Zomergaard, de Jan Bunnik en de Regenboog uit Lopik-dorp en de St. Victor en de Eben Haezer uit Benschop doen mee aan deze sportdagen. Op donderdag 23 april sporten de leerlingen van de groepen 3 tot en met 5. Op vrijdag 24 april zijn de leerlingen van de groepen 6 tot en met 8 aan de beurt. Alle deelnemende leerlingen worden schooloverstijgend in groepen ingedeeld. Beide sportdagen eindigen om 14.00 uur. Ter afsluiting krijgen alle kinderen een aandenken mee naar huis.

Sportaanbieders

Op beide dagen bieden twaalf sportaanbieders activiteiten van 30 minuten aan. Deze zijn betrokken vanuit het project ‘Trainers voor de Klas’ van Sportservice provincie Utrecht.
De sportaanbieders zijn:

• Tennisvereniging Lopik
  • Dansschool Wildschut Lopik
  • Volleybalvereniging Benschop
  • Voetbalvereniging Lopik
  • Beeball door Patt Romney
  • Richard Proost Judo Lopik
  • Ropeskipping door Eric Herber
  • Scouting Lopik
  • Zumba door Petra Oskam Lopik
  • Reactiv IJsselstein
  • Casca Dura Capoeira
  • Atletiekvereniging Atverni Nieuwegein

Geïnteresseerde verenigingen die volgend jaar ook graag clinics aanbieden, kunnen opnemen met Esther Werkhoven van Sportservice provincie Utrecht (06 42 11 26 47).