Leerlingen ontbijten met de burgemeester in het gemeentehuis (10-11-2017)

Home > Nieuws > Leerlingen ontbijten met de burgemeester in het gemeentehuis

Leerlingen ontbijten met de burgemeester in het gemeentehuis (10-11-2017)

Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbijten ruim 400.000 kinderen samen op zo’n 2000 basisscholen. Ook de gemeente Lopik nam dit jaar weer deel aan het burgemeestersontbijt. Op woensdag 8 november van 08.30 uur tot 09.30 uur ontbeet burgemeester J.P.J. Lokker in het gemeentehuis samen met de leerlingen van groep 7 van de Eben Haëzerschool uit Polsbroek. Tijdens het ontbijt overhandigde burgemeester Lokker een cheque met een donatie aan het Jeugdcultuurfonds, dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt.

Het burgemeestersontbijt is in 265 gemeenten onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Het Nationaal Schoolontbijt schenkt voor het 15e  jaar op rij een week lang aandacht aan een goede start van de dag. Die aandacht is nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet of niet voldoende ontbijten. Ontbijten helpt de darmen op gang, voorkomt concentratieproblemen en laat kinderen minder snel naar ongezonde tussendoortjes grijpen, waardoor het risico op overgewicht kleiner wordt. Om die reden heeft het Nationaal Schoolontbijt de steun van het voedingscentrum en de Maag Lever en Darm Stichting.

Kijk voor meer informatie op www.schoolontbijt.nl