Leerlingen Samuëlschool uit Polsbroekerdam ontbijten met burgemeester Laurens de Graaf (09-07-2021)

Home > Nieuws > Leerlingen Samuëlschool uit Polsbroekerdam ontbijten met burgemeester Laurens de Graaf

Normaalgesproken vindt jaarlijks in november het Nationaal Schoolontbijt plaats. Vanwege de coronapandemie kon dat helaas niet doorgaan. Begrijpelijk maar ook jammer, want de leerlingen van de Samuëlschool uit Polsbroekerdam hadden zich verheugd op het ontbijt met burgemeester Laurens de Graaf. Nu de coronamaatregelen zijn versoepeld, is daarom besloten het ontbijt met de burgemeester alsnog te organiseren.

De kinderen van de groepen 4, 5 en 6 van de Samuëlschool uit Polsbroekerdam ontbeten vrijdagochtend 9 juli om 08:45 uur met burgemeester Laurens de Graaf. Er werd goed gegeten en er werd onder andere gesproken over online les in coronatijd en over wat de kinderen zouden doen als ze burgemeester zouden zijn.

De kinderen hadden ook vragen voor de burgemeester voorbereid. Zo vroegen ze of hij altijd tijdens vergaderingen moet eten, hoe zwaar de ambtsketen is, hoe laat hij ’s ochtends opstaat en tot hoe laat hij aan het werk is, of hij een chauffeur heeft of zelf rijdt, of je zomaar burgemeester kunt worden en wat zijn lievelingseten is.

Larissa had de handtekening van de burgemeester eens goed bestudeerd. Die was volgens haar dusdanig ingewikkeld dat hij nooit tien keer dezelfde handtekening zou kunnen zetten. Natuurlijk werd meteen even de proef op de som genomen.