LET OP: Mogelijk technisch probleem in reisdocumenten uitgegeven van 1 april t/m 30 juni 2018 (16-07-2018)

Home > Nieuws > LET OP: Mogelijk technisch probleem in reisdocumenten uitgegeven van 1 april t/m 30 juni 2018

LET OP: Mogelijk technisch probleem in reisdocumenten uitgegeven van 1 april t/m 30 juni 2018 (16-07-2018)

RSS
Dit item is verlopen op 16-09-2018.

Bij de productie van een beperkt aantal paspoorten en identiteitskaarten (ID-kaarten) heeft zich een technisch probleem voorgedaan. Hierdoor kan het zijn dat één van de elektronische echtheidskenmerken in sommige reisdocumenten niet werkt. Het gaat om paspoorten en ID-kaarten die zijn uitgegeven in de periode van 1 april tot en met 30 juni 2018. Deze reisdocumenten blijven geldig. U kunt hier gewoon mee reizen. Het kan zijn dat het poortje bij een elektronische grenscontrole op bijvoorbeeld een vliegveld niet open gaat. U kunt dan uw reisdocument laten controleren door een grensbewaker. Of naar de normale balie voor de controle van uw reisdocument. 

Brief ontvangen?

Mensen in Nederland met een reisdocument met een uitgiftedatum in april, mei of juni 2018 zijn via een brief geïnformeerd. Heeft u een brief van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens van het Ministerie van Binnenlandse Zaken gekregen over een mogelijk technische fout in uw paspoort?

U kunt uw paspoort of Nederlandse Identiteitskaart laten uitlezen bij onze afdeling Burgerzaken. Dit hoeft u niet persoonlijk te doen. Hiervoor kunt u zonder afspraak langskomen tijdens onze openingstijden. Let op: op dinsdagen kan dit tot 16.00 uur (en dus niet tijdens de avondopenstelling)!

Meer informatie

Op de website van de Rijksoverheid leest u de antwoorden op vragen over de fout in het productieproces van paspoorten en identiteitskaarten: www.rijksoverheid.nl