Lever uw kleine elektrische apparaten in op de milieustraat en steun De Zonnebloem(08-05-2017)

Home > Nieuws > Lever uw kleine elektrische apparaten in op de milieustraat en steun De Zonnebloem

De gemeente Lopik doet mee aan de Wecycle-inleveractie voor afgedankte elektrische apparaten en spaarlampen (e-waste) op de milieustraat. Inwoners die e-waste inleveren, kunnen punten sparen. Hiermee maakt De Zonnebloem (afdelingen Benschop/Polsbroek en Lopik/Cabauw) kans op een sponsorcheque van € 1.000 van Wecycle én maken de inleveraars zelf kans op mooie prijzen. Wecycle organiseert de inzameling en recycling van e-waste in Nederland.

Inwoners scoren punten als zij op de milieustraat e-waste inleveren. Als zij op de milieustraat zijn, wordt dat herkend via GPS. Via hun smartphone kunnen de inleveraars de punten verzilveren.

De 25 gemeenten met de meeste punten per inwoner winnen een sponsorcheque van € 1.000 voor een lokaal goed doel. De gemeente Lopik heeft dit keer voor de lokale afdelingen van De Zonnebloem gekozen. De actie loopt tot en met 31 augustus 2017.

Zo doe je mee

1. Ga naar de milieustraat aan de M.A. Reinaldaweg 21 in Lopik;
  2. Lever je oude elektrische apparaten en kapotte spaarlampen in;
  3. Ga ter plekke op je smartphone naar wecycle.nl/inleveren;
  4. Klik op CHECK IN en support het goede doel;
  5. Ontdek daarna of je een nieuw apparaat mag uitkiezen!

Doel inleveractie

Doel van de inleveractie is om het inleveren van vooral kleine elektrische apparaten en spaarlampen op de milieustraat te stimuleren. Deze producten worden nog vaak vergeten bij het bezoek aan de milieustraat of weggegooid.

Samenwerking

De gemeente werkt al jaren samen met recyclingstichting Wecycle. Inwoners kunnen er daarom zeker van zijn dat alle oude elektrische apparaten en energiezuinige lampen die ze inleveren op de milieustraat, optimaal worden gerecycled via Wecycle.

Recycling belangrijk

Jaarlijks verdwijnt zo’n 35 miljoen kilo aan kleine apparaten en lampen in de vuilnisbak. Hierdoor gaan ze verloren voor recycling. Elektrische apparaten laat Wecycle voor 80 procent recyclen, spaarlampen zelfs voor 90 procent. Door recycling blijven grondstoffen behouden en komen schadelijke stoffen niet in het milieu terecht.

Over Wecycle

Wecycle is de stichting die sinds 1999 de inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen (e-waste) organiseert. Wecycle garandeert optimale recycling van alle e-waste. De stichting onderhoudt een landelijk dekkend inzamelnetwerk door samen te werken met gemeenten, winkels, kringloopbedrijven, installateurs en kinderboerderijen. Wecycle werkt in opdracht van 1.500 producenten en importeurs.

Meer informatie: wecycle.nl

Voor meer informatie over Wecycle kunt u contact opnemen met Ted van Hintum via 06 - 54 25 39 83 of ted.vanhintum@wecycle.nl.

Poster 'Help een sponsorcheque van € 1.000 te winnen voor De Zonnebloem'