Lotte Roodenburg officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester (24-11-2021)

Home > Nieuws > Lotte Roodenburg officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester

Lotte Roodenburg officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester (24-11-2021)

Lotte Roodenburg (10) uit Benschop is gisterenavond tijdens de raadsvergadering officieel geïnstalleerd als kinderburgemeester. Burgemeester Laurens de Graaf heeft haar de speciaal ontworpen ambtsketen omgehangen.

Lotte won de tekenwedstrijd van ‘Waardevol Lopik’. De jury vond haar tekening naast een hele mooie tekening ook een soort ‘sollicitatiebrief’. Ze schreef op het wedstrijdformulier dat ze als kinderburgemeester iets zou willen doen voor het milieu en het verkeer. Ze houdt van gezelligheid en wil activiteiten organiseren voor jong en oud.

Burgemeestersoverleg
De kinderburgemeester is allereerst een vertegenwoordiger van de kinderen uit alle dorpen van de gemeente Lopik. Burgemeester Laurens de Graaf introduceerde gisteren tijdens de installatie het ‘burgemeestersoverleg’. In dit periodieke overleg bespreken de burgemeester en de kinderburgemeester wat zij de komende tijd gaan doen. Lotte is het komende jaar aanwezig bij belangrijke evenementen en bijzondere gebeurtenissen zoals de intocht van Sinterklaas in Jaarsveld, Koningsdag en de opening van zwembad Lobeke.

Ambtsketen
De keten is speciaal gemaakt voor de kinderburgemeester van Lopik. De keten bestaat uit een grote penning met het wapen van de gemeente Lopik en vier kleinere penningen met symbolen en plaatjes van kinderen die aan de tekenwedstrijd hebben meegedaan. De keten is gemaakt door edelsmid Esther van Vliet uit Schoonhoven.

Op YouTube is de raadsvergadering met de installatie terug te zien: https://www.youtube.com/watch?v=4wSNVBHj3sg