Maak het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd en win €2.500 (06-07-2018)

Home > Nieuws > Maak het erfgoed in de provincie Utrecht wereldberoemd en win €2.500

Dit item is verlopen op 20-07-2018.

Deze zomer roept de provincie Utrecht iedereen op om ideeën in te zenden die het erfgoed in de provincie wereldberoemd kunnen maken. Vraag aandacht voor de bijzondere plekken of tradities die jíj belangrijk vindt in de provincie. Als inzender maak je kans op de hoofdprijs van € 2.500 en de toffe Utrecht Wereldberoemd-fiets.

De provincie Utrecht zoekt ideeën die het erfgoed in de provincie Utrecht in het zonnetje zetten en daarnaast verfrissend en beeldend zijn. De uitwerking van je idee is vormvrij. Het idee kan gerelateerd zijn aan zowel materieel als immaterieel erfgoed. Denk naast gebouwen en landschappen ook eens aan het erfgoed van verhalen, tradities, schilderijen, archieven, levend erfgoed, rituelen, muziek, natuurerfgoed, archeologie en theater.

Meedoen

Iedereen kan meedoen! Het inzenden van je idee kan van 12 mei tot en met 15 juli 2018 via de website: www.utrechtwereldberoemd.nl

Ter inspiratie heeft burgemeester Laurens de Graaf een filmpje opgenomen over de Lopikse Linten in de Leegte en het Kerkepad (klik op de foto).

Op de website van Utrecht Wereldberoemd zijn nog meer inspirerende filmpjes te zien.