Maandagavond 27 maart informatieavond voor jongeren(17-03-2017)

Home > Nieuws > Maandagavond 27 maart informatieavond voor jongeren

Maandagavond 27 maart informatieavond voor jongeren(17-03-2017)

Maandagavond 27 maart 2017 is er een informatieavond voor  jongeren tussen de 16 en 18 jaar uit Lopik en hun ouder(s)/verzorger(s) over studiefinanciering en geldzaken. De informatieavond is een initiatief van onder meer Stichting Pulse en de gemeente Lopik en wordt gehouden in het gemeentehuis van Lopik, van 19.15 uur tot 22.00 uur.

Eén op de vijf jongeren tussen de 18 en 24 jaar heeft een schuld. Dit blijkt uit een onderzoek van het Nibud. Daarnaast komen er veel vragen en signalen binnen van jongeren rond de 18 over wat je nu moet regelen en hoe dat werkt.

Wat moet je regelen?

Bij “18 en dan?” geeft DUO (Dienst Uitvoering Onderwijs) voorlichting over alles aan bod wat jongeren zelf moeten regelen als ze 18 zijn. Zoals informatie over de DigiD, het afsluiten van een zorgverzekering, toeslagen bij de belastingdienst, schulden, sparen, op jezelf wonen, bankzaken en administratie.

Deze voorlichting is interactief. Jongeren gaan zelf aan de slag met een quiz waarmee geweldige prijzen te winnen zijn zoals een tablet, een IKEA-woonbon t.w.v. 100 euro, een inschrijving van de woningbouwvereniging of een bioscoopbon. Daarna kunnen jongeren hun vragen stellen bij de stands.

Na afloop krijgen ze een goodiebag mee met leuke gadgets, allerlei nuttige informatie en de gids “18 en dan? Alles wat je moet regelen…”.

Aanmelden

Jongeren van 16 t/m 18 jaar zijn van harte welkom op de informatieavond, alleen, met vrienden of met ouders. Opgeven kan door een mail te sturen naar bsl@lopik.nl met daarin je naam, aantal personen en voor welke voorlichting je komt: studiefinanciering of DUO MBO - DUO HBO/WO of 18 en dan.

Meer informatie

Voor meer informatie kan contact opgenomen worden met het JIP (Jongeren Informatie Punt) via jip@stichting-pulse.nl of kijk op www.duo.nl.

De avond wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Lopik, Provides, woningbouwvereniging  Goed Wonen en Provides, Rabobank, RMC, WIL Jongerenloket, en Stichting Pulse.