Mantelzorgers uit de gemeente Lopik genieten van weekend zonder zorg (05-11-2018)

Home > Nieuws > Mantelzorgers uit de gemeente Lopik genieten van weekend zonder zorg

Zo’n 4,5 miljoen Nederlanders zorgen voor een zieke dierbare. Een kwart van de inwoners van de gemeente Lopik is mantelzorger. Daarvan zorgt 20% zelfs meer dan 8 uur per week en langer dan 3 maanden voor iemand. Omdat mantelzorg vaak gecombineerd wordt met een betaalde baan en andere werkzaamheden is het risico op overbelasting aanwezig.

Om mantelzorgers even op adem te laten komen, organiseerde Stichting Pulse een speciaal respijtweekend. Het doel van het respijtweekend was om de mantelzorger een weekend uit de zorgsituatie te halen en de mogelijkheid te bieden nieuwe energie op te doen en ervaringen uit te wisselen met andere mantelzorgers. Kortom een weekend zonder zorg.

18 mantelzorgers uit de gemeente Lopik verbleven het laatste weekend van oktober in het Dominicanenklooster in Huissen voor zo’n weekend. Alle mantelzorgers waren positief en vertelden eigenlijk hetzelfde: “Een geweldig weekend zonder zorg. Heerlijk even niet alert zijn zorg te verlenen, alleen aandacht voor jezelf, aan niemand hoeven denken. Energie opdoen en uit kunnen rusten, gezellig met lotgenoten.”

Stichting Pulse is voornemens om ook volgend jaar een respijtweekend te organiseren. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Stichting Pulse via info@stichting-pulse.nl of 0348 – 792006.