Mevrouw Tulling-Hughes en de heer Davis verkrijgen Nederlanderschap (01-04-2019)

Home > Nieuws > Mevrouw Tulling-Hughes en de heer Davis verkrijgen Nederlanderschap

Donderdag 28 maart verkregen mevrouw Tulling-Hughes en de heer Davis via een zogenaamde optieceremonie het Nederlanderschap van burgemeester Laurens de Graaf. Beiden van harte gefeliciteerd!

Naast naturalisatie is optie een mogelijkheid om Nederlander te worden. Deze procedure is eenvoudiger, goedkoper en sneller dan het Nederlanderschap te verkrijgen via de naturalisatieprocedure. Bij optie beslist de burgemeester of een inwoner in aanmerking komt voor het Nederlanderschap, bij naturalisatie beslist de IND. Slechts een beperkte groep mensen voldoet aan de voorwaarden om te kunnen opteren.

Meer informatie over de verschillende manieren om Nederlander te worden, vindt u op de website van de Rijksoverheid.

Op de foto staat mevrouw Tulling-Hughes links van de burgemeester en de heer Davis rechts.