Militaire oefening van 11 t/m 15 februari 2019 (29-01-2019)

Home > Nieuws > Militaire oefening van 11 t/m 15 februari 2019

Militaire oefening van 11 t/m 15 februari 2019 (29-01-2019)

Van 11 t/m 15 februari a.s. wordt een militaire oefening binnen onze gemeente gehouden. De oefening vindt plaats in het kader van grond – lucht samenwerking en trainen van luchtsteun door grondtroepen. Dit houdt in dat tegelijkertijd, op diverse locaties in de gemeente, militaire wielvoertuigen verplaatsen en opstellingen innemen en vervolgens communiceren met militaire helikopters die ook deelnemen aan de oefening om simulaties uit te voeren. Opstellingen worden betrokken bij privé-eigenaren (bijvoorbeeld agrariërs) waar men vooraf toestemming aan vraagt en afspraken mee maakt.

Aan deze oefening nemen zowel Nederlandse als buitenlandse eenheden deel. Het gaat om 15 personen, 6 (militaire) wielvoertuigen en een aantal militaire helikopters.

Verplaatsen gebeurt over bestaande wegen en paden; daarbij wordt het doorgaand verkeer niet gehinderd.