Nieuwe website Breed Sociaal Loket (21-12-2018)

Home > Nieuws > Nieuwe website Breed Sociaal Loket

Nieuwe website Breed Sociaal Loket (21-12-2018)

De gemeente Lopik heeft de afgelopen tijd gewerkt aan een nieuwe website voor het Breed Sociaal Loket. Op de website zijn voor het Breed Sociaal Loket nieuwe pagina’s opgenomen. Een herkenbaar maar frisser uiterlijk met een overzichtelijke en heldere indeling van de diverse onderwerpen.

Vernieuwing
De nieuwe webpagina’s van het Breed Sociaal Loket zijn vanaf nu online. Het plan om de website te vernieuwen komt voort uit de uitvoeringsagenda 2018 van het Transformatieplan Sociaal Domein Lopik 2016-2018. Op 20 februari 2018 heeft het college van B&W deze uitvoeringsagenda besloten; de webpagina’s van het Breed Sociaal Loket te vernieuwen en af te stemmen op de behoefte van de inwoners en aan te passen aan de eisen van deze tijd. Er is flink gesleuteld aan de inhoud en de vorm, waardoor (potentiële) klanten en relaties makkelijker informatie kunnen vinden over onderwerpen zoals gezondheid & zorg, wonen & huishouden en jeugd & gezin.

Frisse en kleurrijke uitstraling
Het nieuwe ontwerp heeft een frisse, kleurrijke uitstraling en wordt gekenmerkt door tegels met duidelijke pictogrammen. De vele teksten die op de voorgaande pagina’s stonden, zijn verdwenen. Hierdoor biedt de website op een heldere wijze overzicht in de informatie, waardoor bezoekers makkelijker de informatie kunnen vinden die zij zoeken.

De komende weken werken we aan de verdere ontwikkeling van de webpagina’s. Zo komt er een animatiefilmpje dat heel helder en duidelijk uitlegt wat het Breed Sociaal Loket is en hoe zij inwoners van dienst kunnen zijn.

De nieuwe indeling van het digitale Breed Sociaal Loket is te vinden via de directe link www.lopik.nl/breed-sociaal-loket en via de vijf onderwerpen onder de knop Breed Sociaal Loket op de website: Zorg, Welzijn, Financiën, Opvoeden en Opgroeien.