Ongeregeldheden tijdens jaarwisseling in Lopik (01-01-2021)

Home > Nieuws > Ongeregeldheden tijdens jaarwisseling in Lopik

Ongeregeldheden tijdens jaarwisseling in Lopik (01-01-2021)

Tijdens de jaarwisseling hebben ongeregeldheden plaatsgevonden in de gemeente Lopik. Politiemensen en politievoertuigen zijn meermaals bekogeld met zwaar (illegaal) vuurwerk en stenen. Burgemeester Laurens de Graaf spreekt zijn afschuw uit: “Dit is volstrekt onacceptabel!”

De incidenten vonden plaats in het centrum van Lopik-dorp. Diverse jongeren schoolden hierbij samen. Zij hebben systematisch de openbare orde verstoord door het gooien van onder andere zwaar illegaal vuurwerk en stenen. Er zijn vernielingen aangericht op diverse plekken.

Er is steeds nauw overleg geweest tussen de burgemeester en de wijkagenten gedurende de jaarwisseling. Burgemeester Laurens de Graaf is helder over de gebeurtenissen: “Het bekogelen van onze politiemensen met stenen en zwaar illegaal vuurwerk is volstrekt onacceptabel”. Er is inmiddels aangifte gedaan.

Buiten de ongeregeldheden is het in de gemeente verder rustig gebleven.