Oorkonde van Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor mevrouw Tineke Dekker-Verdoold uit Polsbroek (13-02-2019)

Home > Nieuws > Oorkonde van Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen voor mevrouw Tineke Dekker-Verdoold uit Polsbroek

Dit item is verlopen op 13-03-2019.

Burgemeester Laurens de Graaf reikte dinsdag 12 februari 2019 een oorkonde uit aan mevrouw Tineke Dekker-Verdoold uit Polsbroek.  Namens de Koninklijke Maatschappij tot Redding van Drenkelingen (KMRD) mocht de burgemeester haar bekronen voor haar moedige en doeltreffende optreden tijdens het te water raken van peuter Sion.

Op 29 mei 2018 raakte peuter Sion in Polsbroek te water. Nadat hij door zijn vader uit het water was gehaald, startte buurvrouw Tineke meteen met reanimeren. Zij is werkzaam in het St. Antonius ziekenhuis in Nieuwegein en wist daarom gelukkig hoe te handelen. Na het arriveren van de ambulance heeft de ambulancedienst de reanimatie overgenomen. Mede dankzij het doeltreffend optreden van Tineke is erger voorkomen.

De ouders en grootouders van het kindje zijn dankbaar dat het zo goed is afgelopen. Ook spreken zij hun grote dank uit aan de buurvrouw, aan de toegesnelde burgerhulpverleners die via HartslagNu waren gealarmeerd en aan de medewerkers van de hulpdiensten.

Tineke Dekker-Verdoold ontvangt oorkonde uit handen van burgemeester Laurens de Graaf

Mevrouw Tineke Dekker-Verdoold ontvangt de oorkonde van de KMRD uit handen van burgemeester Laurens de Graaf.

Sion met zijn redster Tineke Verdoold en zijn ouders Carolien en Dirk-Jan van den Dool

V.l.n.r. Burgemeester Laurens de Graaf, Tineke Dekker-Verdoold, Sion, moeder Carolien en vader Dirk-Jan.

Sion met oma en wijkagent Mike de Zwart

Wijkagent Mike de Zwart heeft cadeautjes voor Sion meegenomen.

En ook van de gemeente Lopik krijgt Sion een cadeautje.