Professionele opvoeder(s) gezocht die van opvoeden hun werk willen maken! (09-10-2018)

Home > Nieuws > Professionele opvoeder(s) gezocht die van opvoeden hun werk willen maken!

Dit item is verlopen op 13-11-2018.

Informatieavond over gezinshuizen maandag 12 november 2018 in Nieuwegein

Er bestaat een groot tekort aan gezinshuizen waar kinderen die door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, kunnen opgroeien in een normale en stabiele gezinssituatie met de professionele ondersteuning die ze nodig hebben. Er moet voor honderden kinderen in Nederland nog een plek worden gevonden. Anders dan in een pleeggezin is de problematiek bij deze kinderen vaak complexer waardoor zij 24/7, professionele begeleiding nodig hebben. Gezinshuisouder-zijn is daarom een betaalde baan waarvoor een pedagogische en/of didactische opleiding nodig is. De Lekstroomgemeenten organiseren samen met zorgaanbieders een informatieavond op maandag 12 november voor zorgprofessionals die denken aan een carrière-switch.

Bent u die stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Ziet u het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Bent u toe aan een carrière-switch? En bereid deze kinderen een thuis te bieden in uw eigen gezin?

Kom dan naar de informatieavond over gezinshuizen op maandag 12 november in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Tijdens deze avond vertellen we meer over het starten van een gezinshuis, kunt u kennismaken met verschillende zorgaanbieders die ervaring hebben met gezinshuizen, vragen stellen en in gesprek gaan met gezinshuisouders. Deze informatieavond wordt georganiseerd door zorgorganisaties in samenwerking met de gemeenten Lopik, Houten, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Informatieavond over gezinshuizen

Datum         maandag 12 november 2018
Tijd              inloop vanaf 19.45 uur, aanvang 20.00 uur, einde: 22.00 uur
Locatie        't Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein

Aanmelden kan per mail via gezinshuis@nieuwegein.nl

Meer informatie
Er is een aantal organisaties waar u terecht kunt voor meer informatie over het daadwerkelijk worden van gezinshuisouder. Als toekomstig gezinshuisouder kiest u de organisatie waar u zich het prettigst bij voelt. Dit kan te maken hebben met een bepaalde geloofsovertuiging of specifieke kenmerken of aandachtspunten van een organisatie.

Meer informatie over de aanbieders:

www.youke.nl

www.gezinshuis.com