Profielschets burgemeester vastgesteld(05-04-2017)

Home > Nieuws > Profielschets burgemeester vastgesteld

Profielschets burgemeester vastgesteld(05-04-2017)

De gemeenteraad van Lopik heeft dinsdag 4 april 2017 de profielschets voor een nieuwe burgemeester unaniem vastgesteld.

De schets is daarna door de voorzitter van de vertrouwenscommissie, de heer A.A. Strien, overhandigd aan de commissaris van de Koning, de heer W. van Beek.

In de profielschets wordt beschreven welke wensen en verwachtingen de raad van een nieuwe burgemeester heeft maar ook wat kandidaten van de gemeente Lopik mogen verwachten. Na sluiting van de termijn maakt de commissaris van de Koning een selectie uit de sollicitanten. Daarna neemt de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad het proces over. De verwachting is dat een nieuwe burgemeester voor het eind van dit jaar kan worden benoemd.

De heer Strien overhandigt de profielschets voor een nieuwe burgemeester aan de heer Van Beek