Regeling tegemoetkoming zorgkosten bij chronische ziekte of handicap (14-10-2021)

Home > Nieuws > Regeling tegemoetkoming zorgkosten bij chronische ziekte of handicap

Sommige mensen moeten extra geld uitgeven omdat ze een chronische ziekte of een handicap hebben. Denk aan extra reiskosten, een duurder dieet op voorschrift van een arts, hulpmiddelen of extra uitgaven voor kleding.

Eén keer in het jaar kan de gemeente een financiële bijdrage aanbieden om inwoners te helpen met hun extra (zorg)uitgaven. Daarvoor heeft de gemeente de ‘Regeling Tegemoetkoming Zorgkosten Gemeente Lopik 2017’ vastgesteld. Inwoners van de gemeente Lopik kunnen een tegemoetkoming aanvragen bij de gemeente als ze aan de volgende voorwaarden voldoen:

• Zij wonen in de gemeente Lopik;
  • Zij of hun minderjarige kind (die ook in de gemeente Lopik woont) hebben een chronische ziekte of handicap;
  • Het (gezamenlijk) inkomen was in 2020 niet hoger dan de door het college van burgemeester en wethouders vastgestelde normbedragen* voor de Wmo.

De normbedragen en meer informatie staan op de website van het BSL. De bedragen worden ook vermeld op het aanvraagformulier. Het aanvraagformulier kunt u downloaden via de website (mits u aan de voorwaarden voldoet). Inwoners die in 2020 een aanvraag hebben gedaan, ontvangen van de gemeente Lopik een brief met daarbij een verkort aanvraagformulier.

De aanvraag met bijlage moet vóór 1 december 2021 zijn ingediend.