Reportage installatie burgemeester De Graaf: Gaat u mee samenopdetandem@lopik.nl? (10-11-2017)

Home > Nieuws > Reportage installatie burgemeester De Graaf: Gaat u mee samenopdetandem@lopik.nl?

Op vrijdag 10 november 2017 is, tijdens een buitengewone openbare raadsvergadering, dr. L.J. de Graaf geïnstalleerd tot burgemeester van de gemeente Lopik. De heer De Graaf en zijn gezin arriveerden bij het Dorpshuis XXL in Benschop op een geel met gouden ‘gemeente Lopik tandem’. Burgemeester De Graaf nodigt alle inwoners uit voorop zijn tandem plaats te nemen om samen de gemeente Lopik te leren kennen.

De tandem was de ‘gele’ draad in de installatierede van burgemeester De Graaf Zo vroeg hij zich af wie er aan het stuur zit, de gemeente of de samenleving. Wie zit er voorop en wie trapt waar nodig op de rem? De tandem is ontworpen om sámen de ketting aan te drijven. Bij het fietsen op een tandem is de luchtweerstand bijna gelijk aan die van een eenpersoonsfiets, terwijl de aandrijfkracht bij een tandem dubbel zo groot is. Samen kom je verder.

Tijdens zijn installatierede nodigde burgemeester De Graaf de raadsleden uit de komende periode figuurlijk voorop de tandem plaats te nemen en om hem achterop de tandem te leiden.

Samenopdetandem@lopik.nl

Burgemeester De Graaf nodigt alle inwoners van de gemeente Lopik van harte uit om bij hem voorop de tandem plaats te nemen. Welke plekjes binnen onze gemeente moet de burgemeester volgens u beslist leren kennen? Neem plaats voorop de tandem en stuur samen met de burgemeester in de juiste richting. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar samenopdetandem@lopik.nl

U stuurt toch ook mee in Lopik? NatuurLek!