Samuëlschool Polsbroekerdam opent watertappunt (24-09-2020)

Home > Nieuws > Samuëlschool Polsbroekerdam opent watertappunt

Samuëlschool Polsbroekerdam opent watertappunt (24-09-2020)

Gisteren was het Nationale Kraanwaterdag. Leerlingen van de Christelijke Basisschool Samuël in Polsbroekerdam openden samen met wethouder Johan van Everdingen een watertappunt waar zowel leerlingen als voorbijgangers gebruik van kunnen maken.

Het watertappunt is aangeschaft en vorstvrij aangelegd dankzij subsidie van de organisatie Gezonde School. Om het drinken van kraanwater op meer scholen te stimuleren is de ‘subsidieregeling watertappunten’ in het leven geroepen. De gemeente Lopik vindt het plaatsen van een watertappunt een goed initiatief.

Langs de Noordzijdseweg is een verwijsbord geplaatst, zodat iedereen kan zien dat er een watertappunt is. De leerlingen van de groep 4, 5 en 6 van de Samuëlschool hebben het bord ontworpen. De gemeente Lopik heeft voor de bestickering van het bord gezorgd.

Drinkwaterkaart.nl: Gratis water tappen op straat
Bij een watertappunt kun je gratis drinkwater tappen op straat. Dit kan al op meer dan 1.600 plekken in Nederland. Op www.drinkwaterkaart.nl staan alle openbare openbare watertappunten van Nederland. Zo kun je makkelijk tijdens het fietsen, wandelen of hardlopen je waterflesje gratis met vers kraanwater vullen. Dat is handig als je onderweg bent en goed voor het milieu en je gezondheid.

Ook het watertappunt aan de Noordzijdseweg 221a in Polsbroekerdam staat op de drinkwaterkaart.