Sedumdaken met 25% korting (15-09-2020)

Home > Nieuws > Sedumdaken met 25% korting

Sedumdaken met 25% korting (15-09-2020)

RSS

Heeft u een schuurtje? Of heeft u een plat dak op uw huis of op een uitbouw? Check dan eens of het dak geschikt is voor sedumplantjes. Want als dat zo is, kunt u meedoen met een actie waarmee u uw omgeving groener, duurzamer en klimaatbestendiger maakt!

Duurzaam Lopikerwaard doet haar best om Lopik te vergroenen. Dat kunnen zij niet alleen. Daarom hebben zij het sedumdakenproject bedacht. Heeft u een geschikt dak? Dan kunt u in aanmerking komen om mee te doen en ook nog met een leuke subsidie. Samen met het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) wil Duurzaam Lopikerwaard het waterbewustzijn en het duurzaam waterbeheer vergroten. Er is een mooie manier om regenwater (tijdelijk) op te vangen: een sedumdak.

Sedum is een verzamelnaam voor winterharde grondbedekkende en vochtvretende vetplantjes die uitbundig kunnen bloeien en bij een bui water opzuigen. Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden (HDSR) vindt het zo belangrijk dat we ons aan het veranderende klimaat aanpassen, dat zij tijdelijk subsidie geeft voor deze actie. Door de subsidie kunnen de inwoners van alle Lopikse kernen sedum aanschaffen met 25% korting. Een sedumdak kan veel water opnemen waardoor extreme regenbuien geen overbelast riool meer opleveren, is een oase voor insecten – allerlei soorten bijen en vlinders komen op de bloemen af, zorgt voor verkoeling van de ruimte onder het dak en van de omgeving en gaat daardoor hittestress tegen, zorgt voor een schonere lucht, verlengt de levensduur van je dak en is prachtig om naar te kijken!

De actie

Vanaf 7 september 2020 kunnen de inwoners van alle Lopikse kernen sedumcassettes of -matten kopen met 25% korting. Er zijn diverse mogelijkheden voor sedum op het dak: er zijn kant-en-klare cassettes, die zó op een leeg dak geplaatst kunnen worden, hier zitten de onderlaag, de drainagelaag en sedummatten al in. Maar er zijn ook pakketten met losse matten in verschillende ‘zwaartes’: matten die meer of minder regenwater kunnen vast houden.

Niet elk dak is geschikt om er sedum op te leggen: de matten zelf wegen het nodige en als het regent, houdt sedum veel regenwater vast en wordt dus nóg zwaarder. De leverancier kan hierin adviseren. Zie voor verdere informatie www.uwgroendak.nl, mail naar  info@uwgroendak.nl of bel (06) 153 49 453.

Per deelnemend adres is er een subsidie beschikbaar van 25% korting op de prijs van de sedummatten of -cassettes, met een maximum van 20m2. Kosten voor vervoer en het eventueel laten aanleggen vallen NIET onder de subsidie. Wees er snel bij want OP=OP! Kijk voor meer informatie op www.duurzaamlopikerwaard.nl/sedumdaken-met-korting/