Steunmaatregelen TONK 2 en TOZO 5 beschikbaar (07-07-2021)

Home > Nieuws > Steunmaatregelen TONK 2 en TOZO 5 beschikbaar

Steunmaatregelen TONK 2 en TOZO 5 beschikbaar (07-07-2021)

De economie veert weer op, maar veel mensen ondervinden nog de financiĆ«le gevolgen van de coronacrisis. De overheid riep diverse steunmaatregelen in het leven, waaronder TOZO (Tijdelijke Ondersteuning Zelfstandig Ondernemers) en TONK (Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten). Sinds 1 juli jl. kunnen inwoners van Lopik, Houten, Nieuwegein en IJsselstein bij WIL een aanvraag indienen voor TONK 2 en TOZO 5.

Wat is TONK?

Is uw inkomen door corona erg gedaald en kunt u uw woonkosten niet meer betalen? Dan kunt u misschien gebruikmaken van de Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK). Gemeenten mogen zelf de TONK-regeling invullen. WIL voert de TONK-regeling uit in opdracht van de gemeente. De aanvraagprocedure voor TONK is sinds de eerste start wat aangepast. Het aanvragen van TONK is makkelijker gemaakt doordat er minder bewijsstukken ingeleverd hoeven te worden. Het kan zijn dat het aanvragen van TONK voor inwoners nu toch interessant is. TONK 1 kan nog aangevraagd worden tot en met 31 juli 2021. TONK 2 kan aangevraagd worden van 1 juli tot en met 31 oktober 2021. Meer informatie en aanvraagformulieren zijn beschikbaar via www.wil-lekstroom.nl/tonk.

TOZO 5 beschikbaar

Voor zelfstandig ondernemers die in de problemen zijn gekomen door de coronacrisis is nu de TOZO 5 opengezet. TOZO staat voor Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers. De TOZO is een regeling die voorziet in een aanvullende uitkering voor levensonderhoud als het inkomen door de coronacrisis tot onder het sociaal minimum daalt. En in een lening voor bedrijfskapitaal om liquiditeitsproblemen als gevolg van de coronacrisis op te vangen.

Vanaf TOZO 5 ligt de nadruk op het ondersteunen, activeren en stimuleren van zelfstandige ondernemers zodat zij zo snel mogelijk weer op eigen benen kunnen staan.

Kijk op www.wil-lekstroom.nl/tozo voor meer informatie en een aanvraagformulier.