Stichting Sportpark Cabauw, V.V. Cabauw en gemeente Lopik samen op weg naar duurzaamheid (24-07-2020)

Home > Nieuws > Stichting Sportpark Cabauw, V.V. Cabauw en gemeente Lopik samen op weg naar duurzaamheid

Onder toeziend oog van de gemeentelijke projectmanagers Paul Willers en Herman de Groot en van Evert Nagel namens V.V. Cabauw, hebben wethouder Gerrit Spelt en de voorzitter van Stichting Sportpark Cabauw Robert Vermeulen hun handtekening gezet onder een overeenkomst voor een renteloze lening. Deze lening maakt het mogelijk dat de stichting haar complex op zeer korte termijn kan verduurzamen.

In 2019 heeft de Stichting Sportpark Cabauw een grootschalige renovatie en verbouwing van hun accommodatie gerealiseerd en daarbij geanticipeerd op verduurzaming. Gesprekken met de gemeente Lopik zijn vanaf het begin gevoerd om te bezien hoe hierin gezamenlijk stappen konden worden gezet.

Mede op advies van de gemeente is contact gezocht met de KNVB voor een energiescan en advies. De KNVB-organisatie ‘De groene club’ heeft kosteloos een scan gemaakt en een gedegen advies opgeleverd.

Dankzij de gemeentelijke renteloze lening met een looptijd van 10 jaar kan de stichting in augustus 2020 al overgaan tot het installeren van een zonneboiler en 51 zonnepanelen.

Meteen het eerste jaar na installatie betekent dit forse besparingen voor Stichting Sportpark Cabauw en V.V. Cabauw, mede doordat de landelijke overheid ook een deel van de duurzaamheidsinvesteringen subsidieert. Terugbetaling van de lening aan de gemeente Lopik is daarmee gegarandeerd!

Op naar een groene en (financieel) gezonde toekomst voor onze voetballers en voetbalsters in Cabauw en omstreken.