Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert 24 november Veteranen-Ontmoetingsborrel in Montfoort (08-11-2018)

Home > Nieuws > Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert 24 november Veteranen-Ontmoetingsborrel in Montfoort

De Stichting Veteranen Lopikerwaard organiseert op zaterdag 24 november 2018 een Veteranen-Ontmoetingsborrel voor veteranen uit de Lopikerwaard. De ontmoetingsborrel is van 16.00 uur - 18.00 uur in café De Plaats, Plaats 2 in Montfoort.

Maatschappelijk waardering en onderling contact

De Stichting Veteranen Lopikerwaard, die door en voor veteranen in de Lopikerwaard is opgericht, wil onder andere de maatschappelijke waardering van de positie van de veteranen bewerkstelligen. Zij vraagt de samenleving die maatschappelijke waardering te laten blijken.

Volgens de voorzitter van de Stichting, Bert Jansen, wordt de veteranenproblematiek vaak onderschat. De stichting wil de lokale hulp- en zorgverleners dan ook bewust maken van de veteranenproblematiek en onder andere het landelijk zorgsysteem voor veteranen onder de aandacht brengen.

De stichting wil daarnaast vooral het onderlinge contact tussen de veteranen bevorderen. Daarvoor worden mede op verzoek van de veteranen zelf tal van activiteiten voor hen georganiseerd. In het kader van die maatschappelijke waardering, zijn bij sommige activiteiten ook niet-veteranen, dus alle inwoners, van harte welkom.

Zo staat er in dat kader voor 2 februari 2019 het Veteranen Anjer Concert, met medewerking van de Johan Willem Friso Kapel op het programma. Het Veteranen Anjer Concert vindt plaats in het Fulcotheater in IJsselstein. Kaarten zijn al verkrijgbaar. Hier vindt u meer informatie.

Veteranen-Ontmoetingsborrel

Iedere 2 maanden organiseert de Stichting Veteranen Lopikerwaard een veteranen ontmoetingsborrel in een lokaal café in één van de vijf Lopikerwaard-gemeenten. Hier kunnen de veteranen onder het genot van een hapje en een drankje met elkaar van gedachten wisselen en ervaringen delen. De entree is vrij toegankelijk. Het bestuur van de stichting biedt voor deze gelegenheid de eerste twee drankjes en de hapjes aan. Vanzelfsprekend zijn ook de partners van harte welkom.

De spits wordt afgebeten door café De Plaats in de gemeente Montfoort. Op zaterdag 24 november van 16.00 uur tot 18.00 uur is er daar de eerste Veteranen-Ontmoetingsborrel. Veteranen uit de Lopikerwaard die slecht ter been zijn en niet op eigen gelegenheid kunnen komen, kunnen zich voor gratis vervoer aanmelden via info@veteranen-lopikerwaard.nl of tel. 06-51011492. De Stichting Veteranen Lopikerwaard werkt voor de Veteranen-Ontmoetingsborrel samen met de SWOM voor het vervoer en met café De Plaats voor de ontvangst van de veteranen. Bert Jansen van de Stichting Veteranen Lopikerwaard denkt dat zo’n Veteranen-Ontmoetingsborrel in een behoefte voorziet.

De volgende Veteranen-Ontmoetingsborrels zijn van 16.00 uur - 18.00 uur op:

• zaterdag 26 januari 2019, van 16.00 uur tot 18.00 uur in Oudewater;
  • zaterdag 30 maart 2019 in Woerden;
  • zaterdag 25 mei 2019 in Lopik;
  • zaterdag 28 september 2019 in IJsselstein;
  • zaterdag 30 november 2019 in Montfoort.

Op de website http://www.veteranen-lopikerwaard.nl/ worden te zijner tijd de exacte locaties bekendgemaakt.

En ook voor deze ontmoetingsborrels kunnen veteranen uit de Lopikerwaard die slecht ter been zijn,  zich weer aanmelden voor gratis vervoer via info@veteranen-lopikerwaard.nl of tel. 06-51011492.