Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober (29-09-2020)

Home > Nieuws > Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober

Stoptober: samen 28 dagen niet roken in oktober (29-09-2020)

Stoppen met roken kan lastig zijn. Stoptober is een landelijke campagne, die mensen uitdaagt om in oktober samen 28 dagen te stoppen met roken. Jörgen Raymann, Rick Brandsteder en Estelle Cruijff doen dit jaar mee aan de 7e editie van Stoptober. Iedereen die aan Stoptober wil meedoen, kan zich inschrijven via de website www.stoptober.nl Er is ook een gratis app om te downloaden.

Via de Stoptober-app leest u wat stoppen met roken betekent voor de gezondheid, ontvangt u tips en leest u wat u zoal kunt verwachten gedurende die 28 dagen. Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijft u op de hoogte en staat u in contact met anderen die hetzelfde doormaken als u en kunt u ervaringen uitwisselen. Kijk voor afleiding ook op Stoptober.tv naar leuke en interessante filmpjes.

Waarom 28 dagen?

Uit onderzoek blijkt dat 28 dagen net lang genoeg is om te ervaren wat de positieve effecten zijn van stoppen met roken. De meeste ontwenningsverschijnselen zijn dan achter de rug. Bovendien is een periode van 28 dagen goed te overzien. Ook is de kans om blijvend te stoppen met roken maar liefst vijf keer groter als je het 28 dagen volhoudt dan wanneer je die 28 dagen niet haalt.

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds, Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Gezondheidsfondsen voor Rookvrij (voorheen Alliantie Nederland Rookvrij).