Strooiroutes (05-02-2021)

Home > Nieuws > Strooiroutes

Strooiroutes (05-02-2021)

De gemeente Lopik werkt met vaste strooiroutes. U vindt ze in onderstaand overzicht:

Primaire routes

• Lekdijk Oost en West incl. afritten
  • Lopikerweg Oost en West
  • Benschop Noord- en Zuidzijde
  • Benschop Enschedeweg, voormalig provinciale weg
  • Biezendijk
  • Polsbroek Noord- en Zuidzijde
  • Nicolaas van Catsweg
  • Laan van Grebenstein
  • Zijdeweg Noord
  • Damweg
  • Brandweerkazernes

Secundaire routes

• Ontsluitingsstraten en hofjes in de kernen
  • Belangrijke parkeerplaatsen
  • Bedrijventerrein De Copen
  • Nabij hulpbehoevenden, bejaarden centra, huisartsenposten.

De secundaire routes worden gestrooid nadat de primaire routes klaar zijn. 's Nacht worden alleen de primaire routes gestrooid; de secundaire routes worden vervolgens de volgende dag gestrooid.

Tijdens sneeuwval is het nauwelijks zichtbaar dat er regelmatig gestrooid is door onze dienst. Dit komt omdat de zoutkorrel door de sneeuw heen brandt; de sneeuw drijft als het ware op het smeltwater. Alleen op wegen waar continu met auto's wordt gereden, zal het zout meer effect hebben.

Heeft u vragen over ons strooibeleid? Stuur dan een e-mail naar gemeente@lopik.nl of neem op werkdagen tussen 09.00 uur en 12.30 uur telefonisch contact op met ons Klantcontactcentrum (KCC) via tel. (0348) 55 99 55.

(Foto: I. den Hollander)