Syrische echtpaar Haleema-Saeed sleutelpersoon (10-04-2018)

Home > Nieuws > Syrische echtpaar Haleema-Saeed sleutelpersoon

Syrische echtpaar Haleema-Saeed sleutelpersoon (10-04-2018)

Het Syrische echtpaar de heer Bilal Haleema en mevrouw Hanadi Haleema-Saeed uit Lopik heeft afgelopen vrijdag 6 april 2018 hun laatste trainingsdag van het ‘Kennisdelingsprogramma Gezondheid Statushouders’ succesvol afgerond. Daarmee zijn ze beiden officieel sleutelpersoon. Het echtpaar was gisteren op bezoek bij wethouder Johan van Everdingen. Zij kregen het certificaat, felicitaties en beiden een boeket bloemen.

Sleutelpersonen zijn mensen die zelf (recent) gevlucht zijn, Zij kunnen hun ervaring, kennis en enthousiasme inzetten bij de integrale aanpak van gezondheid en welzijn van statushouders in de gemeente of regio. Hiermee kunnen zij een brug slaan tussen het Nederlandse zorgsysteem en de achtergrond waaruit vluchtelingen komen. Zowel de heer als mevrouw Haleema volgden de driedaagse training om sleutelpersoon te worden.

Mevrouw Hanadi Haleema-Saeed: “Ik vind het belangrijk dat andere statushouders zich veilig voelen en goed hun weg kunnen vinden in Nederland.” De heer Bilal Haleema vult haar aan: “Ik wil statushouders graag mijn hulp aanbieden, zodat zij in Nederland een goed leven kunnen opbouwen.”

Het echtpaar is hiermee van bijzondere waarde voor de gemeente Lopik om zo andere statushouders te bereiken en te betrekken bij gemeentelijke activiteiten. Maar ook bij beleidsontwikkeling of plannen van aanpak. Professionals in preventie, zorg en welzijn hebben ook baat bij de voorlichtende en adviserende rol van sleutelpersonen. Het echtpaar Haleema-Saeed vervult met name een signalerende en doorverwijs functie.

Vlnr: de heer Bilal Haleema, wethouder Johan van Everdingen en mevrouw Hanadi Haleema-Saeed