TONK aanvragen makkelijker gemaakt (25-05-2021)

Home > Nieuws > TONK aanvragen makkelijker gemaakt

TONK aanvragen makkelijker gemaakt (25-05-2021)

RSS

Veel mensen hebben het op dit moment financieel moeilijk. Door de coronamaatregelen zijn er banen verdwenen en veel ondernemers kunnen hun werk niet of maar deels uitoefenen. Hierdoor hebben veel mensen minder inkomen dan voorheen. Zij hebben daarom mogelijk moeite om hun woonkosten te betalen. Om hen tijdelijk te helpen is er de tegemoetkoming TONK; Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke kosten. Het aanvragen van TONK is nu makkelijker gemaakt doordat er minder bewijsstukken ingeleverd hoeven te worden.  

Wat is TONK?
TONK is een eenmalige tegemoetkoming voor uw woonkosten. Het gaat om een bedrag van maximaal €750 per persoon of € 1.350 per huishouden.

Toch de moeite waard?
Gemeenten mogen zelf de TONK-regeling invullen. Voor inwoners van Lopik, Houten, Nieuwegein en IJsselstein is de informatie aangepast. Het kan zijn dat het aanvragen van TONK voor u nu toch de moeite waard is nu u minder bewijsstukken hoeft aan te leveren.

WIL voert de TONK-regeling uit in opdracht van de gemeenten Lopik, Houten, Nieuwegein en IJsselstein. Meer informatie en een aanvraagformulier zijn beschikbaar via www.wil-lekstroom.nl/tonk