Training 'Tips voor Langer Fietsplezier' (12-09-2019)

Home > Nieuws > Training 'Tips voor Langer Fietsplezier'

Training 'Tips voor Langer Fietsplezier' (12-09-2019)

Dit item is verlopen op 26-09-2019.

Nederland is een land van fietsers: we fietsen vanaf ons 4de levensjaar tot we soms wel 94 of 95 jaar oud zijn. Fietsen draagt bij aan een betere gezondheid, een beter milieu en een stukje zelfstandigheid. En bovenal is fietsen een feest… en dat moet het ook blijven. Daar wil de gemeente Lopik graag haar steentje aan bijdragen. In samenwerking met de provincie Utrecht en de Fietsersbond biedt zij daarom alle 60-plussers in de gemeente de mogelijkheid deel te nemen aan de training ‘Tips voor Langer Fietsplezier’.

Op donderdag 26 september 2019 wordt van 9:30 tot 15:30 uur de – gratis - training ‘Tips voor Langer Fietsplezier’ georganiseerd. Die dag staat alles in het teken van fietsplezier. Deelnemers komen op hun eigen fiets of e-bike naar Dorpshuis XXL, Oranje-Nassaustraat 31 in Benschop. Daar worden zij door fietsdocenten van de Fietsersbond ontvangen met een kopje koffie of thee en daarna wordt hun kennis van het verkeer getest door middel van een verkeersquiz. Op het programma staan verder een fietstocht en een zelftest op een fietsvaardigheidsparcours.

De fietsdocenten gaan tussendoor met de deelnemers in gesprek en proberen zoveel mogelijk vragen te beantwoorden. Ook geven zij tijdens en na de fietstocht en het fietsparcours tips met betrekking tot de fiets/e-bike (afstelling, comfort), de fietser (zithouding, verkeersgedrag) en het fietsen (bijvoorbeeld in een grotere groep).

Bij de training draait het ook om gezelligheid. Naast een fietstocht en enkele koffie/theepauzes is er een gezamenlijke lunch, die door de gemeente wordt aangeboden. Hier kunnen de deelnemers met elkaar in gesprek gaan en eventueel fietsmaatjes ontmoeten.

De bedoeling van de training is om samen met leeftijdgenoten te genieten van de mogelijkheden die de fiets of e-bike biedt. De gemeente Lopik, de provincie Utrecht en de Fietsersbond hopen dat de deelnemers zich na deze gezellige dag bewuster, comfortabeler en veiliger in het verkeer begeven.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich bij de Fietsersbond aanmelden voor de training: https://www.fietsersbond.nl/onderweg/fietsschool/fietsinformatiedagen-voor-senioren/ of een e-mail sturen naar fietsschool@fietsersbond.nl o.v.v ‘Training Tips voor langer fietsplezier Benschop 26 september’ (vermeld dan ook uw naam, adres, telefoonnummer, leeftijd).