Tweede stap in versoepelen coronamaatregelen (02-06-2020)

Home > Nieuws > Tweede stap in versoepelen coronamaatregelen

Tweede stap in versoepelen coronamaatregelen (02-06-2020)

RSS

De tweede stap in het versoepelen van de coronamaatregelen is op 1 juni gezet. Omdat heel veel mensen zich de afgelopen tijd aan de regels hebben gehouden, is het nu mogelijk om de maatregelen verder te versoepelen. Het versoepelen van maatregelen kan alleen als het virus onder controle blijft, want de druk op de gezondheidszorg is nog steeds groot. Daarom blijven de sociale en hygiënemaatregelen altijd en overal van kracht. Alleen als iedereen zich aan de maatregelen houdt, zetten we samen een stap vooruit.

De versoepelingen gelden onder meer voor groepen, horeca, onderwijs en culturele instellingen. De basisregels blijven van kracht, zoals: handen wassen, 1,5 meter afstand houden, vermijd drukte, thuis blijven bij klachten en zoveel mogelijk thuiswerken. Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus staat alle informatie.

Als de ontwikkelingen dat toelaten, volgen er per 1 juli nieuwe versoepelingen. Aan dat pakket zijn door het kabinet enkele categorieën toegevoegd. Het gaat om sportscholen en fitnessclubs, sauna’s en wellness, sport- en verenigingskantines en casino’s en speelhallen. Eerder gold 1 september als beoogde openingsdatum. Uiteraard gelden daarbij basisregels en aanvullende maatregelen. Definitieve besluitvorming hierover volgt eind juni, waarbij ook naar de positie van overige binnensporten wordt gekeken.