Veilig mailen via ZIVVER (19-09-2019)

Home > Nieuws > Veilig mailen via ZIVVER

Veilig mailen via ZIVVER (19-09-2019)

RSS

Gemeente Lopik maakt gebruik van ZIVVER om veilig te mailen.   

Veilig omgaan met privacygevoelige informatie
Zorgvuldig en vertrouwelijk uitwisselen van (privacy)gevoelige informatie is een belangrijk onderdeel van ons werk. Om die zorgvuldigheid te kunnen blijven garanderen, hebben we de beveiliging van onze communicatie met inwoners en andere relaties verbeterd. We moeten daar wettelijk aan voldoen, maar we vinden het ook onze eigen verantwoordelijkheid om zorgvuldig om te gaan met privacygevoelige informatie.

Wij gebruiken ZIVVER voor het veilig versturen van privacygevoelige informatie
Voortaan gebruiken wij ZIVVER om veilig te e-mailen en bestanden uit te wisselen. ZIVVER versleutelt berichten met gevoelige inhoud zoals patiëntgegevens, BSN-nummers of andere informatie die wij veilig willen versturen. Dat betekent dat niemand anders dan de verzender en ontvanger het bericht kunnen lezen. Daarnaast voorkomt het dat we gevoelige informatie naar de verkeerde persoon sturen.

Wat betekent dit voor u?
U kunt zelf gratis een ZIVVER-account aanmaken. Als u dan een mail met privacygevoelige informatie ontvangt van ons, kunt u deze direct lezen. Heeft u geen ZIVVER-account? Dan ontvangt u de eerste keer dat u een privacygevoelige mail krijgt, een bericht dat deze mail beveiligd is.

Hoe opent u een mail die verstuurd is met ZIVVER?
Heeft u een e-mail ontvangen met ZIVVER? Dan opent u dit bericht door op de blauwe link ‘Klik voor bericht’ te klikken. Eventueel moet u nog een sms-code of een wachtwoord invoeren (zie hieronder).

Bericht openen met een sms-code
U heeft een beveiligd bericht ontvangen. U krijgt een code per SMS toegestuurd. Klik op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ en vul de code in. Nu kunt u het bericht lezen.

Bericht openen met een wachtwoord
U heeft een bericht ontvangen dat is beveiligd met een wachtwoord. U ontvangt in een aparte mail een wachtwoord. Klik op ‘Bekijk en beantwoord beveiligd bericht’ en vul het wachtwoord in. Nu kunt u het bericht lezen.

Wilt u reageren op een e-mailbericht dat met ZIVVER is verstuurd?
Onder het ontvangen bericht kunt u direct een antwoord typen. U verzendt deze reactie door op de verzendknop te klikken.

Geef wijzigingen in uw e-mailadres en telefoonnummer aan ons door!
Het is belangrijk dat u wijzigingen in uw e-mailadres of telefoonnummer direct aan ons doorgeeft. Op deze manier kunnen wij veilig met u blijven communiceren. Wijzigingen kunt u doorgeven aan de desbetreffende contactpersoon van de gemeente.

Vragen?
Hebt u vragen over een ontvangen e-mailbericht? Kunt u het ontvangen bericht niet openen? Of hebt u vragen over ZIVVER? Neem dan contact met ons op, telefoon 14 0348 of (0348) 55 99 55.

Meer weten? www.zivver.nl

Logo zivver

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

logo zivver klein

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig