Vierde editie van Stoptober van start (25-09-2017)

Home > Nieuws > Vierde editie van Stoptober van start

Vierde editie van Stoptober van start (25-09-2017)

RSS
Dit item is verlopen op 31-10-2017.

Vierde editie van Stoptober van start!

De maand oktober staat opnieuw in het teken van Stoptober; 28 dagen niet roken in oktober. Dankzij de positieve aanpak, de gratis Stoptober-app en de steun van stoppers onderling, hebben de afgelopen drie jaar al ruim 150.000 mensen meegedaan aan Stoptober.

Elke roker weet dat stoppen met roken moeilijk is. De emotionele en fysieke verslaving is sterk en de bezwaren tegen roken worden vaak weggeredeneerd. Toch weten we uit onderzoek dat vrijwel elke roker graag zou willen stoppen. De vraag is alleen: wanneer? De ervaring heeft geleerd dat Stoptober rokers over de drempel helpt om een stoppoging van in elk geval 28 dagen te wagen.

Meedoen aan Stoptober

Rokers die willen meedoen met Stoptober kunnen zich aanmelden via www.stoptober.nl Op deze site kies je als deelnemer wat voor support je wilt tijdens Stoptober. Zo kun je de Stoptober-app downloaden en ontvang je dagelijks persoonlijke aanmoedigingsberichten om weer een dag rookvrij door te komen. Je leest er ook wat je kunt doen tijdens een moment van ‘craving’: extreme trek in een sigaret. Daarnaast ontdek je hoe je lichaam profiteert van het feit dat je al een aantal dagen niet rookt en hoeveel je daarmee bespaart. Stuk voor stuk zijn het positieve bevestigingen die het besluit om 28 dagen te stoppen met roken ondersteunen. Via www.stoptober.nl hebben deelnemers ook toegang tot meer persoonlijke hulp. Ze kunnen zich bijvoorbeeld aanmelden voor begeleid stoppen met roken of voor telefonische ondersteuning bij hun stoppoging.