Vouchers voor energiebesparende maatregelen (13-10-2020)

Home > Nieuws > Vouchers voor energiebesparende maatregelen

Vouchers voor energiebesparende maatregelen (13-10-2020)

De Stichting Duurzaam Lopikerwaard start, samen met de gemeente Lopik, een project voor energiebesparende maatregelen. Particuliere woningbezitters kunnen gebruikmaken van vouchers voor de aanschaf van energiebesparende artikelen zoals radiatorfolie, tochtstrips of led-lampen en voor advisering over energiebesparende maatregelen. Dit project is mogelijk dankzij een subsidie van de rijksoverheid.

Actie start woensdag 14 oktober 2020
De actie start op 14 oktober a.s. en heeft als doel het energieverbruik in Nederland te verminderen. De actie loopt tot alle beschikbare vouchers zijn verzilverd (uiterlijk 31 maart 2021). Woningeigenaren die gebruik maken van één van de vouchers worden de gelegenheid geboden om 1 jaar kosteloos lid te worden van Energie Coöperatie Lek en IJssel Stroom U.A. Daarmee draagt u actief bij aan de ontwikkeling én het gebruik van groene stroom. Alleen particuliere woningbezitters in een van de kernen van de gemeente Lopik kunnen een voucher gebruiken. Wilt u van deze actie gebruik maken? Ga dan naar www.duurzaamlopikerwaard.nl/vouchers

Live-chat
Op 14 oktober a.s. vanaf 16.00 uur vindt er een live-chat plaats op de Facebook-pagina van Duurzaam Lopikerwaard over deze voucher-actie. U kunt dan terecht met al uw vragen over energiebesparende maatregelen en over de actie.

Subsidie voor stimulerende maatregelen
De subsidie is eind 2019 door Duurzaam Lopikerwaard aangevraagd in samenwerking met de gemeenten Lopik, Oudewater, Montfoort, IJsselstein en Bunnik. Voor gemeente Lopik is in 2020 een bedrag van € 63.000 beschikbaar gekomen. Dit bedrag wordt ingezet om huiseigenaren te stimuleren om kleine energiebesparende maatregelen in huis te treffen én voor advisering over energiebesparende maatregelen zoals dak-, raam-, vloer of gevelisolatie.