Waarschuwing voor ondernemers: let op mogelijke oplichting rondom gemeentegids (06-09-2018)

Home > Nieuws > Waarschuwing voor ondernemers: let op mogelijke oplichting rondom gemeentegids

We krijgen van een ondernemer uit de gemeente signalen over oplichting rondom de gemeentegids. Er wordt daarbij contact met u gezocht over een betaalde vermelding in de (digitale) gemeentegids.

We geven u graag een aantal tips om te voorkomen dat u slachtoffer wordt:

• De officiële gemeentegids van de gemeente Lopik wordt uitgegeven door Akse Media uit Den Helder. Akse Media is op dit moment niet actief met de werving van adverteerders. De gids van 2018/2019 is onlangs verschenen. Akse Media start in 2019 met de werving van adverteerders voor de nieuwe gids. Wordt u voor die tijd benaderd over de gemeentegids? Wees dan alert op wat u zegt en met welke partij u in zee gaat!
  • Akse Media doet nooit alleen aan telefonische verkoop. Alle telefonische afspraken worden ook per e-mail bevestigd, ook als u alleen om informatie vraagt of een offerte wilt ontvangen. Daarnaast moet Akse Media een aanbevelingsbrief van de gemeente kunnen tonen als u hierom vraagt.
  • Wordt u gebeld door een bedrijf dat zich voordoet als Akse Media en vertrouwt u het niet? Vraag dan of u terug mag bellen. Als dit niet mogelijk is of als u een ander telefoonnummer moet bellen dan het telefoonnummer van Akse Media (0223-668877), dan heeft u waarschijnlijk met een oplichter te maken.
  • Er zijn verschillende bedrijven in Nederland die gemeentelijke informatiegidsen uitgeven. U betaalt dan een bepaald bedrag voor een naamsvermelding in een online gids. Let erop dat het hierbij niet om de officiële gemeentegids van Lopik gaat. U bent natuurlijk vrij om hieraan mee te werken.
  • Wilt u vermeld worden in de gemeentegids van de gemeente Lopik? Zoek dan zelf contact met Akse Media. Kijk op https://lopik.smartmap.nl/adverteren/ voor meer informatie.