Website www.snelinternetutrecht-west.nl gelanceerd(18-04-2017)

Home > Nieuws > Website www.snelinternetutrecht-west.nl gelanceerd

Website www.snelinternetutrecht-west.nl gelanceerd(18-04-2017)

Onlangs is de website www.snelinternetutrecht-west.nl gelanceerd. Het doel van deze website is om bewoners en bedrijven in het buitengebied van de gemeenten in Utrecht-West te informeren over de ontwikkelingen om snel internet aan te leggen in het buitengebied.

Digitale bereikbaarheid is tegenwoordig zowel voor werk als privé een onmisbaar en bijna vanzelfsprekend onderdeel van het dagelijkse leven. Bijna 12.500 adressen op het Utrechtse platteland hebben, in tegenstelling tot stedelijke gebieden, echter nog geen snel internet (meer dan 30 Megabit per seconde). Vorig jaar hebben de provincie Utrecht en de Utrechtse gemeenten de handen ineen geslagen om de aanleg van snel internet in het buitengebied te bespoedigen. Bij de aanleg van snel internet is het verstandig om over gemeente- en provinciegrenzen heen te kijken. Daarom werken wij nu al samen met Vianen, Leerdam en Zederik.

De aanleg van snel internet in het buitengebied gaat helaas niet vanzelf. De kosten voor glasvezel in het buitengebied zijn hoger dan in de kernen, omdat de afstanden tussen de huizen nu eenmaal groter zijn. Om marktpartijen te interesseren voor de aanleg van snel internet, gaan meerdere gemeenten in Utrecht-West in 2017 aan de slag om de belangstelling te peilen van de bewoners en bedrijven in het buitengebied voor een snelle internet aansluiting.

Op de nieuwe website www.snelinternetutrecht-west.nl kunnen bewoners en bedrijven terecht voor allerlei informatie over de ontwikkelingen rondom snel internet in het buitengebied. Naast algemene informatie, wordt per gemeente de stand van zaken weergegeven. Ook kan men via deze website terecht voor vragen over de aanleg van snel internet.