Week tegen Eenzaamheid (16-09-2019)

Home > Nieuws > Week tegen Eenzaamheid

Week tegen Eenzaamheid (16-09-2019)

Dit item is verlopen op 07-10-2019.

Van dinsdag 1 t/m 8 oktober 2019

Eenzaamheid kan iedereen overkomen en is van alle leeftijden. Meer dan 1 miljoen Nederlanders voelen zich (sterk) eenzaam. Er rust nog steeds een taboe op eenzaamheid. Maar het kan problematisch worden en dan is het belangrijk er iets aan te doen. In de Week tegen Eenzaamheid is er door het hele land extra aandacht voor het thema Eenzaamheid. In veel plaatsen worden speciale activiteiten georganiseerd. Ook in Lopik! Daar starten we al op 23 september 2019.

Aftrap Week tegen Eenzaamheid | Bijeenkomst op 23 september 2019 voor vrijwilligers en professionals
Op maandag 23 september organiseert Stichting Pulse van 12:00 - 14:00 uur een bijeenkomst over het onderwerp Eenzaamheid en de nieuwste visie op en inzichten over de aanpak van eenzaamheid. Er wordt antwoord gegeven op vragen zoals: 'Waardoor wordt eenzaamheid veroorzaakt en in stand gehouden?' 'Hoe herken ik eenzaamheid en maak ik het bespreekbaar?' Actuele kennis van eenzaamheid is van essentieel belang om samen eenzaamheid efficiënt aan te kunnen pakken. U bent van harte uitgenodigd om de bijeenkomst bij te wonen. U kunt zich hiervoor aanmelden bij Ans Tersteeg via a.tersteeg@stichting-pulse.nl

Samen een gebakje eten tegen eenzaamheid! Dinsdag 24 en woensdag 25 september a.s.
Op dinsdag 24 september en woensdag 25 september kun je bij bakkerij De Keizerskroon in Lopik 2 gratis gebakjes ophalen. De bedoeling is om eenzaamheid bij zoveel mogelijk inwoners onder de aandacht te brengen en hen uitnodigen hier iets aan te doen door ouderwets samen een gebakje te eten. De gebakjes hoeven niet gereserveerd te worden!

Gratis vervoer met ANWB AutoMaatje
Bent u minder mobiel en voor uw vervoer afhankelijk van anderen? En moet u daardoor teveel thuisblijven? Met ANWB AutoMaatje komt u weer onder de mensen! Vrijwilligers vervoeren op verzoek minder mobiele plaatsgenoten en maken daarvoor gebruik van hun eigen auto. U kunt het ANWB AutoMaatje inschakelen voor afspraak bij het ziekenhuis, dokter of fysiotherapeut, maar ook voor leuke uitjes of een bezoekje aan de kapper of gezellig winkelen.

In de Week tegen Eenzaamheid kunt u gratis gebruikmaken van het ANWB AutoMaatje. Wilt u een rit maken? Vraag die dan minimaal 2 werkdagen van tevoren aan. Houd ook rekening met de beschikbaarheid van de chauffeurs.

Meer informatie kunt u vinden op www.stichting-pulse.nl/automaatje of bel (0348) 792 004.

Bijeenkomst Verlies en Veerkracht
Op donderdag 3 oktober a.s. verzorgt Nelly Troost in Dorpshuis De Schouw in Lopik een bijeenkomst over het omgaan met verlies. Wanneer iemand komt te overlijden is het verlies helder. Maar juist situaties die meer verborgen zijn krijgen minder aandacht. Als mantelzorger heb je ook met verlies te maken; de geboorte van een kind met een beperking of een partner die plotseling door een ziekte of ongeval niet meer dezelfde is. Alle praktische en fysieke zorg die dit vraagt, doet en groot beroep op je veerkracht; ‘rouw bij mantelzorg’. De bijeenkomst op 3 oktober a.s. start om 19:30 uur.

Bij deze vorm van verlies kan eenzaamheid om de hoek kijken. De bijeenkomst van Nelly heeft daarom als doel om inzicht en handvatten te bieden. Inzicht in hoe het bij mensen kan werken wanneer het leven niet gaat zoals u had gehoopt. Handvatten om veerkracht vast te houden of weer terug te krijgen.

Aanmelden
Heeft u interesse in verlies en rouw bij iemand die nog leeft? Meld u zich dan aan via i.nederend@stichting-pulse.nl