Week van de Opvoeding: 'Hand in hand' (13-09-2019)

Home > Nieuws > Week van de Opvoeding: 'Hand in hand'

Week van de Opvoeding: 'Hand in hand' (13-09-2019)

Dit item is verlopen op 10-10-2019.

Van 7 oktober tot en met 13 oktober 2019 vindt de landelijke Week van de Opvoeding weer plaats. De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

Het thema is dit jaar: 'Hand in hand'. Opvoeden doe je niet alleen, maar samen. Hand in hand met ouders of opvoeders, spelen ook de school, sportvereniging, buren, vrienden en familie een rol in de opvoeding van het kind. Zij vormen samen de omgeving waarin kinderen opgroeien en worden opgevoed. Hoe beter opvoeders en betrokken organisaties samenwerken en elkaar versterken, hoe beter het kind gezond, kansrijk en veilig kan opgroeien. De Week is een mooi moment om de handen ineen te slaan.

In de gemeente Lopik worden op woensdag 9 oktober 2019 diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding. Voor zowel ouders als kinderen.