Week van de Opvoeding: 'Opvoeden is Samenspel' (17-09-2018)

Home > Nieuws > Week van de Opvoeding: 'Opvoeden is Samenspel'

Week van de Opvoeding: 'Opvoeden is Samenspel' (17-09-2018)

Van 1 oktober tot en met 7 oktober 2018 vindt de landelijke Week van de Opvoeding weer plaats. De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Het opvoeden van kinderen en jongeren is belangrijk maar soms best lastig. Ouders én professionals die te maken hebben met opvoeden staan er niet alleen voor. Ouders, medeopvoeders en professionals ontmoeten elkaar en wisselen gedachten uit. Het gaat om het bewust worden en uitspreken van opvoedvragen en vragen rondom het ouderschap die veel ouders hebben. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je?

Het thema is dit jaar: 'Opvoeden is Samenspel'. Opvoeden doe je niet alleen. Het is een samenwerking tussen onder meer ouders,  kinderopvang, scholen, sportverenigingen en gemeente.

In de gemeente Lopik worden op dinsdagavond 2 oktober 2018 (in Lopik en Benschop) en woensdag 3 oktober 2018 (Lopik, Benschop en Polsbroek) diverse activiteiten georganiseerd in het kader van de Week van de Opvoeding. Voor zowel ouders als kinderen.

Programma dinsdag 2 oktober 2018 (voor ouders)
Tijd: van 19:15 - 21:30 uur
Locatie: Dorpshuis De Schouw (Vogelsanghzaal)

19.15 – 19.30 uur       Inloop

19.30 –  20.00 uur      Waarom is zakgeld krijgen zo leerzaam voor kinderen? (door Marianne van Leeuwenstijn)

20.00 – 21.30 uur       Help, mijn kind gaat uit! (GGD)

21.30 uur                   Afsluiting

Extra informatie over "Help, mijn kind gaat uit!"

Tijdens de bijeenkomst wordt gesproken over hoe je als ouder nog steeds invloed kan hebben op jongeren. Op een interactieve en uitdagende manier wordt met ouders ingegaan op hoe je omgaat met uitgaande kinderen in de puberteit. Korte filmpjes worden daarbij gebruikt die kunnen uitdagen tot het gesprek.

Met welke middelen komen jongeren in aanraking? Hoeveel drinken jongeren nu eigenlijk? Wat doet XTC? En welke aangrijpingspunten heb je als ouder? Wat werkt en wat zijn veel voorkomende valkuilen?

Programma dinsdag 2 oktober 2018 (voor ouders)
Tijd: van 19:15 - 21:30 uur
Locatie: Dorpshuis Benschop

19.15 – 19.30 uur       Inloop

19.30 –  21.00 uur      Social Media door HALT

21.00 – 21.30 uur       Waarom is zakgeld krijgen zo leerzaam voor kinderen? (door Marianne van Leeuwenstijn)

21.30 uur                    Afsluiting

Programma woensdag 3 oktober (voor ouders én kinderen)

De Wiekslag in Lopik en De Bosrand in Benschop
13.30 uur – 15.00 uur

Sport en spel voor ouders en kinderen door de buurtsportcoaches Linda en Dennis.

De Bosrand in Benschop (kantine) en De Schouw in Lopik (Vogelsanghzaal)

Samen knutselen en spelletjes doen

Dorp 66 in Polsbroek

Samen knutselen en spelletjes doen + Oud Hollandse spelen