Wethouder Johan van Everdingen bezoekt mobiele testunit (14-12-2020)

Home > Nieuws > Wethouder Johan van Everdingen bezoekt mobiele testunit

Wethouder Johan van Everdingen bezoekt mobiele testunit (14-12-2020)

Wethouder Johan van Everdingen bezocht afgelopen vrijdag 11 december 2020 de mobiele testunit van de GGD regio Utrecht in Lopik. Drie keer per week staat deze unit op het parkeerterrein voor De Schouw in Lopik voor het afnemen van coronatesten. Ook inwoners van de gemeente Lopik kunnen gebruikmaken van deze mobiele unit tijdens de volgende dagdelen:

• maandag van 13:15 16:00 uur;
• woensdag van 13:15 16:00 uur;
• vrijdag van 13:15 16:00 uur.

"Fijn dat er dichtbij getest kan worden. De bus voorziet duidelijk in een behoefte."

Locatie: parkeerterrein bij De Schouw, M.A.A.Schakelplein 6 in Lopik.

Iedereen kan zich hier laten testen. Het is wel nodig dat u vooraf een afspraak maakt via de site: www.coronatest.nl  of belt met het landelijk nummer 0800 1202 of het nummer van GGD regio Utrecht via (030) 630 54 00. Op basis van de postcode wordt de afspraak gepland. Of de test kan worden afgenomen bij de testunit is afhankelijk van de beschikbaarheid. Er wordt altijd gekeken naar de dichtstbijzijnde locatie.

De mobiele testunit is onderdeel van de nieuwe landelijke aanpak van fijnmazig, lokaal testen. Deze aanpak bestaat uit de volgende onderdelen:

• De inzet van een mobiele testunit in verschillende gemeenten in de provincie Utrecht, op een paar dagdelen per week;
• De inzet van een mobiel testteam op 2 à 3 dagdelen per week, op vaste locaties in een aantal gemeenten;
• Het uitbreiden van de mogelijkheid uit om mensen thuis of in een instelling te testen. Dit is bedoeld voor mensen die niet naar een testlocatie kunnen komen.