WIL biedt gratis advies bij geldzorgen (01-09-2020)

Home > Nieuws > WIL biedt gratis advies bij geldzorgen

WIL biedt gratis advies bij geldzorgen (01-09-2020)

Werk en Inkomen Lekstroom (WIL) biedt gratis financieel advies bij geldzorgen. Veel mensen in de regio komen door de coronacrisis ineens zonder werk te zitten. Daardoor daalt hun inkomen. Soms is het fijn als iemand even meekijkt hoe u ervoor staat. Een afspraak met een financieel consulent van WIL is gratis. Alle inwoners van Lopik, Houten, Nieuwegein of IJsselstein kunnen hier gebruik van maken. Zelfstandig ondernemers kunnen terecht bij BBZ Utrecht.

Geldzorgen door economische crisis
Door de coronacrisis raken veel bedrijven in de problemen. Werknemers verliezen hun baan of tijdelijke contract. En een WW-uitkering biedt alleen tijdelijk financiële zekerheid. Daarna krijgen veel mensen te maken met minder inkomen. Uit ervaring weet men bij WIL dat geldproblemen vaak groter worden als er te lang gewacht wordt met ingrijpen. Een afspraak met een financieel consulent kan in elk geval duidelijkheid opleveren.

WIL heeft verstand van geldzaken
WIL regelt zaken op het gebied van werk en inkomen. Dit doet zij in opdracht van de gemeenten Houten, Lopik, Nieuwegein en IJsselstein. WIL bemiddelt in banen en werkervaringsplekken, verzorgt uitkeringen en biedt hulp om schulden af te lossen. Sinds maart van dit jaar regelt WIL ook de Tozo-uitkeringen in de regio. Financieel consulenten maken deel uit van het vaste team van medewerkers. In deze economisch zware tijd staan zij klaar voor inwoners met geldzorgen in Houten, Lopik, Nieuwegein of IJsselstein.

De financieel consulent van WIL
Bij WIL zijn ze dagelijks bezig met geldzaken: inkomsten en uitgaven in evenwicht brengen. De juiste voorzieningen aanspreken en overleggen met banken en financieringsmaatschappijen. Een snelle aanpak grotere geldproblemen in de toekomst voorkomt dat problemen groter worden. Een gesprek met een financieel consulent kan meer overzicht opleveren over uw geldzaken. U ontdekt wat u te doen staat en krijgt tips over hoe verder. Juist in deze bijzondere tijd blijkt dat veel partijen mee willen kijken naar een oplossing.

Een afspraak maken bij WIL
Heeft u interesse in een gesprek met een financieel consulent? Maak een afspraak via een e-mail naar info@wil-lekstroom.nl of bel de klantenservice van WIL op(030) 70 22 300. Zelfstandig ondernemers kunnen terecht bij BBZ Utrecht, bbz@utrecht.nl of (030) 286 52 11.