Woning in Cabauw drie maanden gesloten wegens vondst hennepkwekerij (02-07-2019)

Home > Nieuws > Woning in Cabauw drie maanden gesloten wegens vondst hennepkwekerij

Woning in Cabauw drie maanden gesloten wegens vondst hennepkwekerij (02-07-2019)

RSS
Dit item is verlopen op 22-07-2019.

Een woning aan de Lopikerweg west in Cabauw is door de gemeente Lopik  voor de duur van drie maanden gesloten, na de vondst van een hennepkwekerij. Deze is door de politie aangetroffen op 7 mei 2019.
In totaal bevatte de kwekerij 120 hennepplanten.

Het sluiten van het pand gebeurt op basis van artikel 13b van de Opiumwet, dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om woningen of lokalen en eventueel hierbij behorende erven te sluiten als hier verdovende middelen worden verkocht, afgeleverd, verstrekt of aanwezig zijn in handelshoeveelheden. De gemeente heeft het pand in samenwerking met de politie afgesloten en verzegeld.

Tijdelijke sluiting     

De woning wordt gesloten tot en met 2 oktober 2019. Tot die tijd is het verboden de woning te betreden. Met deze tijdelijke sluiting wil de gemeente Lopik een eind maken aan drugsgerelateerde activiteiten vanuit de woning.
De huurders en de eigenaar van de woning zijn vooraf geïnformeerd.

Burgemeester Laurens de Graaf: “Hennepteelt is een misdrijf en strafbaar. Het vormt daarmee een gevaar voor de veiligheid, gezondheid en leefbaarheid van omwonenden.

Tips

De gemeente Lopik vraagt uw hulp. Dankzij tips van oplettende buurtbewoners kunnen meer hennepkwekerijen worden opgerold. Vermoedt u het bestaan van een kwekerij in uw omgeving? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844.

Wilt u een anonieme melding doen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem, telefoonnummer 0800-7000. Deze onafhankelijke meldlijn stuurt de meldingen daarna door naar de politie.

Hennepkwekerij

Het zullen je buren maar zijn. Meld Misdaad Anoniem.

Gemeentehuis

Bezoekadres:

Openingstijden

Raadhuisplein 1
3411 CH Lopik

Contactformulier

Postadres:

Postbus 50
3410 CB Lopik
Telefoon: 0348-559955 of 14 0348
E-mail: gemeente@lopik.nl

Openbare vergaderingen:

Commissie- en Raadsvergaderingen

Veilig mailen naar Lopik:

De gemeente Lopik gebruikt ZIVVER voor veilig mailen en bestanden delen.

Niet-privacygevoelige informatie kan zonder gebruik van ZIVVER worden gedeeld. Wilt u echter privacy-gevoelige informatie naar ons mailen en heeft u geen ZIVVER? 

Via deze link kunt u zonder Zivver op een veilige manier een e-mail sturen naar iemand bij de gemeente Lopik:

Mail ons veilig